Loader

Grillad högrev med en kryddig tomatglaze, sparris och paprikarostad potatis

2013-05-11
  • Servings: 6 - 10
  • Prep Time: 2:30 h
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 3:15 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Högrev är ett smakrikt kött av nöt som passar perfekt till att göra långkok och mala till färs, men det är även ett fantastiskt kött på grillen men kräver då lite jobb innan som är väl värt att göra.

Jag förkokar den i 2 1/2 timme i en smakrik buljong som gör den rejält mör, sedan så grillar jag den med en smakrik glaze och serverar med en god sallad och en en läcker potatis.

Jag serverade denna sås till också

Ingredients

  • Två bitar Högrev på ca 800 gr styck
  • 1 st Lök (klyftad)
  • 2 st Morötter (i bitar)
  • 2 st Ekologiska buljong tärningar
  • 5 st Vitpepparkorn
  • 1 st Lagerblad
  • Vatten
  • 5 ml Liquid Hickory smoke
  • 1,5 dl Chili sauce
  • 0,5 dl Tomatpuré
  • 20 ml Flytande honung
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressad)
  • Svartpeppar
  • 15 ml Godare grillkrydda
  • 1 kg Potatisar små
  • 2 st Snacks paprikor (skivade)
  • Rapsolja
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • Salt
  • 2 st Sparris knippen (skär bort det ljusaste längst ner)

Method

Step 1

Lägg i morötter, lök, i en kastrull (gärna en gjutjärns med tungt lock) och lägg sedan i högreven, fyll på med vatten så det täcker köttet, sätt på plattan och lägg i buljongtärningar, liquid hickory, vitpepparkorn och salt

Step 2

Låt det sedan puttra under lock i ca 2 1/2 timme

Step 3

Blanda tomatglazen genom att blanda chili sauce, tomatpuré, honung, 2 pressade vitlöksklyftor, grillkrydda och svart peppar ordentligt.

Step 4

När köttet är klart sätt på ugnen på 200° och tänd grillen

Step 5

Lägg potatisen på en plåt med paprikan, häll på lite olja och ställ in i ugnen i ca 35 minuter

Step 6

Under tiden grillar man sparrisen och högreven som man först penslar runt om med tomatglazen innan den läggs på grillen,

Step 7

När köttet fått färg och sparrisen är klar, gör man klart det sista på potatisen genom att blanda 3 pressade vitlöksklyftor med lite olja samt salt som blandas med potatisen.

Step 8

Sparrisen stänker man lite olja på och saltar innan servering och högreven skivar man upp

Step 9

Servera allt sedan med en god sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: