Italiensk marinerad karré med en ljummen tomat och parmesansås
2014-04-27- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Att grilla behöver varken ta lång tid eller vara komplicerat utan kan vara ett rätt behagligt sätt att laga mat på, här är ett recept med en karré i en enkel marinad som äts med en sås som är lätt och smidig att göra.
Jag passade även på att lägga halloumi, lök och tomat på grillen som tillbehör, även ris serverades till men där kan du även hitta på något annat trevligt.
Ingredients
- 6 skivor Fläskkarré
- 30 ml Vittvinsvinäger
- 15 ml olivolja
- 15 ml Pizzakrydda
- 15 ml Grillkrydda
- 1 dl Vatten
- Salt
- 1,5 dl Tomatsås
- 3 dl Yoghurt
- 15 ml Flytande honung
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1 dl Parmesan riven
- Svart peppar
- 4 st Tomater
- 2 st Gula lökar (skalad)
- 2 st Halloumi ostar
Method
Step 1
Tänd grillen och på börja det tillbehör som du tänkt ha till som ris, potatis eller något annat spännande
Step 2
Blanda en marinad på vinäger, olja, pizza & grillkrydda, vatten samt lite salt
Step 3
Lägg köttet i marinaden
Step 4
Lägg tomatsås, yoghurt, vitlök, honung samt parmesan i en kastrull, värm sedan under omrörning tills osten smält OBS! får inte koka så var lite försiktig med värmen
Step 5
Sedan är det dags att gå ut till grillen med kött, halloumi och grönsakerna
Step 6
Grilla karrén, halloumin och grönsakerna som jag personligen blir bäst om man har hela på grillen.
Step 7
När det är färdigt är det bara att skiva halloumi samt grönsakerna och servera dem med kött, sås och tillbehör snyggt upplagt