Grillad kotlett med currystek ris och sval örtsås
2013-04-07- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 35m
- Ready In: 55m
Related Recipes:
Kvällens middag med lite sköna influenser från det asiatiska köket med currystekt ris som har lite lagom hetta, till det en sval sås med sköna örter och en väldigt enkel grillad kotlett.
Ingredients
- 5 dl Kokt ris
- 1 st gul lök (hackad)
- 1 st Äpple (tärnat)
- 1 st Paprika i valfri färg (tärnad)
- 1/3 Gurka (kvartar)
- 2 cm Röd chili (finhackad)
- 15 - 20 ml Currypasta
- 20 ml Brun farin
- 30 ml Fish sauce
- 1,5 dl Yoghurt typ turkisk
- 1,5 dl Creme fraiche
- Körvel
- Lite mynta
- Dragon färsk hackad
- Salt
- Svart peppar
- 6 st Kotletter skivade (med eller utan ben)
- Raps olja
Method
Step 1
Värm upp en stor panna med rapsolja i och häll i curry pastan och fräs det snabbt, lägg sedan i alla grönsakerna och fräs dem mjuka
Step 2
Lägg i riset och låt det steka en stund och bli varmt, häll i fish sauce samt farin och vänd ordentligt och smaka sedan av med salt samt svart peppar
Step 3
Blanda creme fraiche och yoghurten med basilika, körvel och lite mynta smaka av med salt
Step 4
Grilla kotletterna med lite salt och peppar på bara, servera sedan med det goda riset och den kalla såsen.