Grillad tomat & senapsglazad kotlettrad, rostad potatis med körsbär samt en ädelostkräm toppad med honung
2014-07-20- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
En enkel och lite somrigare grillrätt med en benfri svensk kotlettrad som får en smakrik glaze, till detta rostad potatis med lite sötare körsbär som kompletteras med en kräm med ädelost toppad med lite honung.
Ingredients
- 1 kg Benfri kotlettrad (delad Längs med)
- 1 dl Tomatketchup
- 1 dl Senap
- 1 msk Vittvinsvinäger
- 0,7 dl Grillkrydda
- 1 kg Färskpotatisar (tvättade & delade)
- 0,4 kg Körsbär (delade & kärnor urtagna)
- 1 näve Späda salladsblad
- Havssalt
- Olivolja
- 4 dl Yoghurt
- 50 gr Ädelost
- 15 ml Flytande honung
- 1/2 st Gul lök (finhackad)
- Salt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Börja med att sätta ugnen på 220° och tänd grillen
Step 2
Lägg upp potatisen på en plåt och ställ in den i ugnen i ca 25 minuter (när den är klar stäng av ugnen och låt den ligga kvar i ugnen med luckan öppen)
Step 3
När potatisen är i ugnen blanda ketchup, senap, grillkrydda och vinäger ordentligt, häll glazen över köttet och vänd sedan runt det lite.
Step 4
Lägg köttet på grillen på medeltemperatur, vänd köttet med jämna mellanrum och pensla glaze på köttet.
Step 5
Under tiden blandar man löken med yoghurt, ädelost och honungen, smaka av med svartpeppar och lite salt
Step 6
När köttet är (72°) klart så tar man fram potatisen ur ugnen och vänder i den med lite olivolja, salladsblad och körsbär, salta med lite havssalt
Step 7
Sedan är det bara att skiva köttet, lägga upp potatisen och servera sedan det med krämen och gärna lite extra grönsaker till.