Loader

Grillad tomat & senapsglazad kotlettrad, rostad potatis med körsbär samt en ädelostkräm toppad med honung

2014-07-20
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 1:10 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En enkel och lite somrigare grillrätt med en benfri svensk kotlettrad som får en smakrik glaze, till detta rostad potatis med lite sötare körsbär som kompletteras med en kräm med ädelost toppad med lite honung.

Ingredients

  • 1 kg Benfri kotlettrad (delad Längs med)
  • 1 dl Tomatketchup
  • 1 dl Senap
  • 1 msk Vittvinsvinäger
  • 0,7 dl Grillkrydda
  • 1 kg Färskpotatisar (tvättade & delade)
  • 0,4 kg Körsbär (delade & kärnor urtagna)
  • 1 näve Späda salladsblad
  • Havssalt
  • Olivolja
  • 4 dl Yoghurt
  • 50 gr Ädelost
  • 15 ml Flytande honung
  • 1/2 st Gul lök (finhackad)
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Börja med att sätta ugnen på 220° och tänd grillen

Step 2

Lägg upp potatisen på en plåt och ställ in den i ugnen i ca 25 minuter (när den är klar stäng av ugnen och låt den ligga kvar i ugnen med luckan öppen)

Step 3

När potatisen är i ugnen blanda ketchup, senap, grillkrydda och vinäger ordentligt, häll glazen över köttet och vänd sedan runt det lite.

Step 4

Lägg köttet på grillen på medeltemperatur, vänd köttet med jämna mellanrum och pensla glaze på köttet.

Step 5

Under tiden blandar man löken med yoghurt, ädelost och honungen, smaka av med svartpeppar och lite salt

Step 6

När köttet är (72°) klart så tar man fram potatisen ur ugnen och vänder i den med lite olivolja, salladsblad och körsbär, salta med lite havssalt

Step 7

Sedan är det bara att skiva köttet, lägga upp potatisen och servera sedan det med krämen och gärna lite extra grönsaker till.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
    -George Miller
    %d bloggare gillar detta: