Grillad kotlettrad, tomat och paprikasalsa samt rostade rotsaker med hasselnötter
2015-11-25- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
En läcker svensk kotlett som vi grillar hel för att behålla saftigheten i den, till det serverar vi en läcker och enkel tomatsalsa med paprika och lite mynta samt rotsaker som vi rostar med härliga hasselnötter.
Det går utmärkt att grilla kotletten i ugnen också 😉
Ingredients
- 800 gr Svensk hel kotlett
- 1 dl Chili sauce
- 3 msk Vatten
- 1 msk rapsolja
- Salt
- Svart peppar
- 5 st Tomater (tärnade)
- 1 st Gul paprika (i bitar)
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 msk Vittvinsvinäger
- 0,5 dl Tomatpuré
- 1 msk färsk Mynta (Strimlad)
- 700 gr små Potatisar (delad i mitten)
- 500 gr Morötter (klyftade i dm långa bitar)
- 2 dl Hasselnötter
- Rapsolja
- Salt
Method
Step 1
Tänd grillen och sätt ugnen på 200°
Step 2
Lägg tomater, vittvinsvinäger och tomatpuré i en kastrull och låt den puttra tills du fått en tjockare sås av allt, lägg i paprikan och myntan, smaka av med salt och låt salsan vila till servering
Step 3
Lägg potatisen på en oljad plåt med morötter och hasselnötter, salta och peppra, vänd försiktigt och ställ i ugnen i ca 25 minuter till potatisen fått färg och är färdig
Step 4
Blanda chilisauce med vatten och 1 msk rapsolja, salta och peppra lite, pensla köttet ordentligt.
Step 5
Grilla köttet först så det får färg och låt det sedan gå klart på indirekt värme under ett lock på grillen, vill du göra köttet i ugnen stek det först runt om i en vanlig panna eller grillpanna och ställ det i ugnen.. köttet ska nå en innertemperatur på 70°