Loader

Grillad kycklingfilé och grönsaker med en gräddig ört och vitlökssås

2012-03-24
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Härligt solig lördagskväll och det känns som vår i luften, en skön grilldoft lägger sig runt kvarteret och när man stiger ur bilen så slås man av den.

Att inte bli sugen på att tända grillen är en omöjlighet och dottern är bestämd om att vi måste grilla, sagt och gjort middagen får bestå av grillat idag.

En väldigt enkel grillning med enkla tillbehör och en lika enkel sås, och potatisen till består av en variant som rostas i ugnen. Gör såsen medans grillen får rätt glöd, då är den klar när det är färdiggrillat.

Gräddig ört och vitlökssås

– 3dl Grädde
– 1dl Vitt vin
– 30ml Kyckling fond
– Favorit ört blandning
– Salt
-Svart peppar

1. Koka upp grädde, vin, örter och fond och låt puttra tills det får sås konsistens ca 10 minuter
2. Blanda i salt och peppar smaka av och servera..

Rostad potatis

– 900gr Jag tog en rödskalig och en vanlig som jag bara gör bitar av
– Rapsolja
– Salt

1. Lägg potatisen på en plåt med olja
2. Stoppa in i ugnen på 225grader i ca 35 minuter
3. Ta ur potatisen när den fått en gyllene brun färg och är klar
4. salta och vänd…servera

Kvällens grillad kycklingfilé

– 900gram Kycklingfile delade på längden för att bli snyggare på tallriken
– 0,5dl Soya
– 1/2 Citron pressad
– Svartpeppar

1. Blanda soya, citron juicen och svartpeppar
2. Lägg kycklingen i och blanda ordentligt
3. Grilla och pensla på

Grillade grönsaker

– 1st Rödpaprika bara ta ur innan dömmet
– 5st Tomater delade på hälften

1. Lägg på grillen och grilla tills dom får färg
2. När dom är klara strimla paprikan innan servering

Förslag på uppläggning

– Tallrikar
– Ruccola
– Allt annat som är lagar ovan

1. Lägg potatisen på tallriken eller på ett upplägg bredvid
2. Två paprika strimlor i kors och lite ruccola på.
3. Lägg sedan två bitar kycklingfilé på där ena lutar sig på den andra
4. Nappera (häll) såsen på kycklingen och avsluta med att lägga en tomat på

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    De som föräter sig eller dricker sig fulla, har förstånd varken på att dricka eller äta.
    -Jean Anthelme Brillat-Savarin
    %d bloggare gillar detta: