Loader

Grillad kycklingfilé med grönsaker och en yoghurt med lime och fetaost

2013-05-09
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En enkel vardags grillning med kyckling som grillas samtidigt med lite goda grönsaker, i köket rostar man lite potatis och gör en läcker kall yoghurtsås.

Receptet på rostad potatis är här.

Ingredients

  • 6 st Kycklingfilé (delad längs med)
  • 1 st Zucchini
  • 1 st Paprika
  • 100 gr Fetaost
  • 3 dl Yughurt
  • 10 ml Olivolja
  • 10 ml Flyttande honung
  • 1/2 st Lime (Pressad)
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Börja med att blanda den kalla såsen så den hinner dra lite, ta yoghurten, olivolja, honung samt lime och blanda ihop det, smula sedan i fetaosten och blanda ordentligt, avsluta med att smaka av ed svart peppar och salt

Step 2

Gör den rostade potatisen enligt receptet i länken ovan

Step 3

Kycklingen kryddas med salt och svart peppar, och läggs sedan på grillen tillsammans med den hela zucchinin och paprikan

Step 4

När kyckling och potatis är klart, skiva upp grönsakerna och salta dem lite, servera allt med den kalla såsen och lite sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
    -Ernst Kirchsteiger
    %d bloggare gillar detta: