Loader

Grillad kycklingfilé med grönsaker och en yoghurt med lime och fetaost

2013-05-09
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En enkel vardags grillning med kyckling som grillas samtidigt med lite goda grönsaker, i köket rostar man lite potatis och gör en läcker kall yoghurtsås.

Receptet på rostad potatis är här.

Ingredients

  • 6 st Kycklingfilé (delad längs med)
  • 1 st Zucchini
  • 1 st Paprika
  • 100 gr Fetaost
  • 3 dl Yughurt
  • 10 ml Olivolja
  • 10 ml Flyttande honung
  • 1/2 st Lime (Pressad)
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Börja med att blanda den kalla såsen så den hinner dra lite, ta yoghurten, olivolja, honung samt lime och blanda ihop det, smula sedan i fetaosten och blanda ordentligt, avsluta med att smaka av ed svart peppar och salt

Step 2

Gör den rostade potatisen enligt receptet i länken ovan

Step 3

Kycklingen kryddas med salt och svart peppar, och läggs sedan på grillen tillsammans med den hela zucchinin och paprikan

Step 4

När kyckling och potatis är klart, skiva upp grönsakerna och salta dem lite, servera allt med den kalla såsen och lite sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: