Grillad kycklingfilé med pestobakade cocktailtomater, buljongpocherade morotsstavar och klyftpotatis
2013-04-20- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En enkel grillrätt som om man gör kycklingen rätt (med termometer) blir saftig och god utan sås, de bakade tomaterna med sin sky och morötterna räcker gott till.
Pesto finns det ett recept på här om man vill göra den själv.
Ingredients
- 900 gr Potatis (klyftad)
- 6 st Kycklingfiléer (delade)
- Cocktailtomater på kvist
- 0,5 dl Pesto
- Rapsolja
- 400 gr Morötter (i stänger)
- 1 st Grönsaksbuljong tärning
- God kryddblandning
- Salt
Method
Step 1
Tänd grillen och sätt på ugnen på 220°
Step 2
Lägg potatisen på en plåt med lite rapsolja i och ställ i ugnen i ca 45 min
Step 3
Lägg upp cocktailtomaterna gärna i knippe om 6 stycken i en ugnsform, blanda peston med en halv matsked extra olja, pensla sedan det på tomaterna och ställ in dem i ugnen när det gått ca 15 minuter på potatisen
Step 4
Krydda kycklingen med salt och din favorit kryddblandning, sedan är det bara att grilla den tills den når ca 72° använd gärna termometer så att den inte blir för varm och torr..
Step 5
Lägg morötterna i en kastrull med buljongtärningen och täck precis med vatten, sätt på en platta och låt det koka upp, stäng av plattan direkt och ställ kastrullen åt sidan, låt den stå där medan du grillar klart.
Step 6
När potatisen är klar ta ur den, salta och slå på lite olja för att sedan vända den försiktigt
Step 7
Ta ur tomaterna ur ugnen och ta bort kycklingen från grillen
Step 8
Lägg upp morötterna på lite hushållspapper först så de får rinna av, lägg sedan dem på ett fat med kycklingen på sedan, tomaterna och skyn från formen på kycklingen
Step 9
Servera allt tillsammans sedan och njut av en läcker middag