Grillad kycklingfilé med syrlig rödlökskesella och saffransdoftande quinoa- ris
2014-04-16- Cuisine: Internationell
- Course: Grill
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Grilla är vi många som gör och ofta så blir det samma saker som vi känner oss bekväma med, här är en helt vanlig grillad kycklingfilé med två tillbehör som gör den lite roligare. Ena är en läcker kall sås med kesella som bas och sedan ett ris som spetsats med quinoa och saffran, väldigt enkla men goda tillbehör som gör middagen lite festligare.
Lite roligt om Quinoa som även kallas mjölmålla och är en ört som växer vilt i Sydamerika. Växtens frön är ätliga och ett bra val av föda med tanke på deras näringsvärden, Quinoa finns i många olika färger och storlekar
Ingredients
- 6 st Kycklingfiléer
- Din favorit marinad
- 3dl Ris
- 1 dl Quinoa
- 1/3 påse saffran
- Salt
- 3 dl Kesella
- 1/2 st Rödlök (hackad)
- 15 ml Lime juice
- 15 ml Flytande honung
- Svart peppar
- Rostade solrosfrön
- 2 st Rödlökar
- 2 st Spetspaprika (delad längs med)
Method
Step 1
Tänd grillen och pensla på marinaden på kyclingen
Step 2
Koka riset enligt anvisningarna på paketet tillsammans med quinoan och saffran
Step 3
Lägg löken i en skål och häll lime juicen samt honung på och salta lite, låt det dra i någon minut och blanda allt med kesellan, låt det sedan dra lite.
Step 4
Nu är det dags att grilla så fort du har fått en trevlig glöd, pensla marinaden på kycklingen under tiden som du grillar kycklingen, rödlök och paprika
Step 5
Servera sedan med riset och såsen toppad med rostade solrosfrön, smaklig måltid!