Loader

Grillad kycklingklubba med mangosås och grönsaksfräst matvete

2012-10-12
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:20 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En grillad kycklingklubba på fredagen är inte fel min serverades med en trevlig mangosås, till det sedan ett matvete som jag fräst med lite grönsaker.

Man får styra lite hetta och sötma själv i såsen när man smakar av den, såsen ser läcker ut och passar bra att lägga som en liten spegel påtallriken om man vill.

Ingredients

  • 6 st Kycklingklubbor
  • 0,5 dl Rapsolja
  • 0,5 dl Ketchup
  • Lökpulver
  • Paprikapulver
  • Salt
  • 200 gr Mango i tärningar
  • 1 st Tomat (i bitar)
  • 1/4 Gurka (i bitar)
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Röd chili efter smak
  • Socker
  • 3 dl Matvete (kokt efter anvisningar)
  • 1 st Gul lök (finhackad)
  • 1 st Röd paprika (fin tärnad)
  • 1 st Gul paprika (fin tärnad)
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Zuchinni strimlad som garnering

Method

Step 1

Lägg upp kycklingklubborna på en plåt, blanda olja, ketchup, salt, lökpulver och paprikapulver i en glasburk med lock.

Step 2

Skaka burken tills det blandats ordentligt och pensla kycklingen ordentligt , ställ den i ugnen på 175 i ca 60 minuter

Step 3

Mango, tomat, gurka, chili och vitlök läggs i en mixer eller en bunke för att handmixas

Step 4

Mixa allt ordentligt och häll upp i en kastrull och låt det puttra lite, smaka av med salt och eventuellt lite socker om det är för syrligt.

Step 5

Fräs löken och paprikan i lite olja, salta och blanda sedan i matveten, Smaka av med mer salt och lite svart peppar

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
    -Christoph Martin Wieland
    %d bloggare gillar detta: