Grillad kycklingklubba med mangosås och grönsaksfräst matvete
2012-10-12- Cuisine: Internationell, Svenskt
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:20 h
Related Recipes:
En grillad kycklingklubba på fredagen är inte fel min serverades med en trevlig mangosås, till det sedan ett matvete som jag fräst med lite grönsaker.
Man får styra lite hetta och sötma själv i såsen när man smakar av den, såsen ser läcker ut och passar bra att lägga som en liten spegel påtallriken om man vill.
Ingredients
- 6 st Kycklingklubbor
- 0,5 dl Rapsolja
- 0,5 dl Ketchup
- Lökpulver
- Paprikapulver
- Salt
- 200 gr Mango i tärningar
- 1 st Tomat (i bitar)
- 1/4 Gurka (i bitar)
- 1 st Vitlöksklyfta
- Röd chili efter smak
- Socker
- 3 dl Matvete (kokt efter anvisningar)
- 1 st Gul lök (finhackad)
- 1 st Röd paprika (fin tärnad)
- 1 st Gul paprika (fin tärnad)
- Rapsolja
- Salt
- Svartpeppar
- Zuchinni strimlad som garnering
Method
Step 1
Lägg upp kycklingklubborna på en plåt, blanda olja, ketchup, salt, lökpulver och paprikapulver i en glasburk med lock.
Step 2
Skaka burken tills det blandats ordentligt och pensla kycklingen ordentligt , ställ den i ugnen på 175 i ca 60 minuter
Step 3
Mango, tomat, gurka, chili och vitlök läggs i en mixer eller en bunke för att handmixas
Step 4
Mixa allt ordentligt och häll upp i en kastrull och låt det puttra lite, smaka av med salt och eventuellt lite socker om det är för syrligt.
Step 5
Fräs löken och paprikan i lite olja, salta och blanda sedan i matveten, Smaka av med mer salt och lite svart peppar