Loader

Grillad lax och grönsaker i wrap med citronsyrad vitkål & fänkål samt en vitsås

2013-07-13
  • Servings: 6
  • Prep Time: 45m
  • Cook Time: 25m
  • Ready In: 1:10 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Ibland blir man bara sugen på något, och det här receptet växte fram när jag ville ha en wrap med lax vid grillen. En välkryddad lax som grillas med portabello, paprika och rödlök, för att sedan läggas i en tortilla med en citronsyrad vitkål och fänkål.

En riktigt smaskig rätt som föll hela familjen i smaken och jag fick göra lite fisk på grillen, förbered gärna den citronsyrade vitkålen och fänkålen någon timme innan servering.

Ingredients

  • 900 gr Laxfilé utan ben
  • 0,7 dl Tacokrydda
  • 1/2 msk Farinsocker
  • Rapsolja
  • 500 gr Vitkål (tunt skuren)
  • 150 gr Fänkål (tunt skuren)
  • 1/2 Citron
  • 1 cm Röd chili (fint hackad)
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Salt
  • 3 dl Tjock yoghurt
  • 15 ml Flytande honung
  • 3 stänk Hickory smoke
  • 2 Stänk Tabasco
  • Vitlökspeppar
  • Salt
  • 2 st Portabello
  • 1 st Röd paprika
  • 3 st små Rödlökar
  • 12 st Tortillabröd

Method

Step 1

Börja med att med handen massera vitkål och fänkålen i en bunke för att mjuka upp den, pressa i juicen från citronen, vitlöken, chili och salt

Step 2

Blanda ordentligt och låt den dra i minst en timme

Step 3

Lägg sedan yoghurten i en bunke och blanda med honung, hickory och tabasco, smaka av med vitlökspeppar och salt

Step 4

Blanda tacokryddan med farinsocker och gnid in blandningen på laxen

Step 5

Tänd grillen och se till att få fin glöd om du inte har en gasolgrill 🙂

Step 6

Grilla först portabellon, lök och paprikan, när det är klart lägg det på sidan på grillen där du inte har glöd under.

Step 7

Pensla lite rapsolja på laxen och lägg den över glöden på grillen, grilla ordentligt på bägge sidorna och när den är klar lägg även den på sidan och vila lite

Step 8

Krama ur vätskan ur vitkålssalladen och ta av grönsakerna och skiva upp dom

Step 9

Värm bröden på grillen och servera sedan dem med vitkål, sås, grönsaker och laxen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Man kan inte få en sufflé att resa sig två gånger.
    -Alice Roosevelt Longworth
    %d bloggare gillar detta: