Grillad lax och grönsaker i wrap med citronsyrad vitkål & fänkål samt en vitsås
2013-07-13- Servings: 6
- Prep Time: 45m
- Cook Time: 25m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Ibland blir man bara sugen på något, och det här receptet växte fram när jag ville ha en wrap med lax vid grillen. En välkryddad lax som grillas med portabello, paprika och rödlök, för att sedan läggas i en tortilla med en citronsyrad vitkål och fänkål.
En riktigt smaskig rätt som föll hela familjen i smaken och jag fick göra lite fisk på grillen, förbered gärna den citronsyrade vitkålen och fänkålen någon timme innan servering.
Ingredients
- 900 gr Laxfilé utan ben
- 0,7 dl Tacokrydda
- 1/2 msk Farinsocker
- Rapsolja
- 500 gr Vitkål (tunt skuren)
- 150 gr Fänkål (tunt skuren)
- 1/2 Citron
- 1 cm Röd chili (fint hackad)
- 1 st Vitlöksklyfta
- Salt
- 3 dl Tjock yoghurt
- 15 ml Flytande honung
- 3 stänk Hickory smoke
- 2 Stänk Tabasco
- Vitlökspeppar
- Salt
- 2 st Portabello
- 1 st Röd paprika
- 3 st små Rödlökar
- 12 st Tortillabröd
Method
Step 1
Börja med att med handen massera vitkål och fänkålen i en bunke för att mjuka upp den, pressa i juicen från citronen, vitlöken, chili och salt
Step 2
Blanda ordentligt och låt den dra i minst en timme
Step 3
Lägg sedan yoghurten i en bunke och blanda med honung, hickory och tabasco, smaka av med vitlökspeppar och salt
Step 4
Blanda tacokryddan med farinsocker och gnid in blandningen på laxen
Step 5
Tänd grillen och se till att få fin glöd om du inte har en gasolgrill 🙂
Step 6
Grilla först portabellon, lök och paprikan, när det är klart lägg det på sidan på grillen där du inte har glöd under.
Step 7
Pensla lite rapsolja på laxen och lägg den över glöden på grillen, grilla ordentligt på bägge sidorna och när den är klar lägg även den på sidan och vila lite
Step 8
Krama ur vätskan ur vitkålssalladen och ta av grönsakerna och skiva upp dom
Step 9
Värm bröden på grillen och servera sedan dem med vitkål, sås, grönsaker och laxen