Grillad nötfärsbiff doftande av rosmarin med en feta och avocadokräm
2013-07-21- Cuisine: Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 35m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
På sommaren är det perfekt att hitta inspirationen i maten som serveras runt medelhavet, för vi har ju nästan lite skönt medelhavsklimat också i vårt vackra land.
Här är ett stycke medelhavsinspirerade nötfärsbiffar som fått kryddning av färsk rosmarin och vitlök, till det serverade jag en trevlig kräm med fetaost och avocado samt rostad potatis blandad med lite salladsmix och cocktailtomater.
Ingredients
- 900 gr Nötfärs
- Salt
- Svart peppar
- Rosmarin (gärna färsk)
- 2 st Vitlöksklyftor
- 10 ml Olivolja
- 250 gr Fetaost
- 3 st Avocado
- 1/2 dl Yoghurt
- 15 ml pressad Citron
- 1 st Zucchini att grilla till (skivad)
Method
Step 1
Blanda färsen med olivolja, salt, vitlök, svart peppar och rosmarin, stek en liten bit för provsmak när den är ok forma 6 stycken biffar
Step 2
Dela avocadon ta bort kärnan och ta ur köttet som mosas med en gaffel, smula i fetaosten tillsammans med citronjuicen och yoghurten
Step 3
Blanda ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar
Step 4
Grilla biffarna ordentligt med zucchinin och servera allt sedan med krämen