Loader

Grillad nötfärsbiff doftande av rosmarin med en feta och avocadokräm

2013-07-21
  • Servings: 6
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 35m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

På sommaren är det perfekt att hitta inspirationen i maten som serveras runt medelhavet, för vi har ju nästan lite skönt medelhavsklimat också i vårt vackra land.

Här är ett stycke medelhavsinspirerade nötfärsbiffar som fått kryddning av färsk rosmarin och vitlök, till det serverade jag en trevlig kräm med fetaost och avocado samt rostad potatis blandad med lite salladsmix och cocktailtomater.

Ingredients

  • 900 gr Nötfärs
  • Salt
  • Svart peppar
  • Rosmarin (gärna färsk)
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 10 ml Olivolja
  • 250 gr Fetaost
  • 3 st Avocado
  • 1/2 dl Yoghurt
  • 15 ml pressad Citron
  • 1 st Zucchini att grilla till (skivad)

Method

Step 1

Blanda färsen med olivolja, salt, vitlök, svart peppar och rosmarin, stek en liten bit för provsmak när den är ok forma 6 stycken biffar

Step 2

Dela avocadon ta bort kärnan och ta ur köttet som mosas med en gaffel, smula i fetaosten tillsammans med citronjuicen och yoghurten

Step 3

Blanda ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar

Step 4

Grilla biffarna ordentligt med zucchinin och servera allt sedan med krämen

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Engelsmännen har uppfunnit middagstalen för att man ska glömma deras mat.
-Pierre Daninos
%d bloggare gillar detta: