Grillad pannbiff med mozzarella och tomat serverad med en kryddig pasta
2013-07-29- Cuisine: Medelhavet
- Course: Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 25m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Här har jag en läcker färsrätt som passar bra på grillen där lite mozzarella och tomat på slutet ger den en läcker slut touch till pannbiffen, till detta serverar jag en pasta som får go smak av oregano, soltorkad tomat och lite annat smått och gott.
Ingredients
- 900 gr Nötfärs
- Salt
- Svartpeppar
- Vitlökspulver
- Lökpulver
- 500 gr Pasta gärna lite större
- 8 st Soltorkade tomater (hackade)
- 1 st Vitlöksklyfta (hackad)
- 15 ml Färsk Oregano (hackad)
- 30 ml Rapsolja
- 40 ml Parmesan (finriven)
- 2 stänk Tabasco
- Salt
- Svartpeppar
- 1 näve Salladsmix
- 6 st Tomat skivor
- 1 st Mozzarella i 6 st skivor
Method
Step 1
Blanda färsen med salt, peppar, vitlökspulver, lökpulver och svart peppar, provstek en bit smaka av och gör 6 st panbiffar
Step 2
Blanda sedan soltorkad tomat, vitlök, oregano med oljan och rör om ordentligt blanda sedan i parmesan, tabasco, salt och svartpeppar
Step 3
Koka pastan i rilkligt saltat vatten och lägg pannbiffarna på grillen
Step 4
När pastan är klar häll av vattnet och slå på röran med soltorkad tomat låt dra i någon minut, smaka av..
Step 5
När pannbiffarna är klara på grillen lägg på en skiva mozzarella och tomat på varje, låt de sedan stå under lock lite.
Step 6
Blanda i salladen med pastan och servera med pannbiffarna...