Grillad rapsgriskarré med krämig sallad med rostad potatis och grillade grönsaker
2013-04-05- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Den trevliga rapsgrisen där grisarna utfodras med rapsfoder är ett smakligare och lite lyxigare kött, jag grillade mina karréskivor och serverar dem med en läcker varm sallad med rostad potatis och grillade grönsaker.
Här väljer jag att grilla grönsakerna hela på grillen och dela dom efteråt och blanda salladen, så se till att göra alla förberedelser innan så att det flyter på när det är grillat.
Ingredients
- 6 st Karréskivor (gärna rapsgris)
- 10 ml Balsamvinäger
- 10 ml Rapsolja
- 5 ml Vitlökspulver
- Salt
- Svartpeppar
- 900 gr Potatis (klyftor)
- 1 st Gul paprika (urtagen)
- 1 st Röd paprika (urtagen)
- 2 små Gula lökar (skalad)
- 2 dl Turkisk yoghurt
- 1 dl Vatten
- 3 Vitlöksklyftor (pressad)
- 1 cm Röd chili (finhackad)
- 0,5 dl Finriven parmesanost
- 15 ml Vittvinsvinäger
- 15 ml Rapsolja
- Några nävar salladsmix
Method
Step 1
Först blandar man krämen till potatis och grönsakerna genom att blanda yoghurt, 1 dl vatten, vinäger, 15 ml olja, vitlök, chilin och parmesanen ordentligt smaka av med salt och svart peppar
Step 2
Sätt på ugnen på 220° och sedan blandar vi ihop en liten marinad som vi penslar på köttet när vi grillar, det gör vi genom att blanda balsamvinägern med 10 ml olja och 0,5 dl vatten blanda i vitlökspulver, salt och svart peppar
Step 3
Nu stoppar man in potatisen i ugnen med lite olja och förbereder sig för att gå ut och grilla, börja med att grilla grönsakerna som tar lite tid
Step 4
Lägg köttet på grillen och pensla på marinaden, grilla det tills det är klart
Step 5
Nu skär man upp paprikan i strimlor, löken i klyftor och blandar i krämen, salta potatisen och blanda i den också smaka av
Step 6
Lägg salladsmixen i botten på ett fat, lägg på potatisen och grönsakerna och servera med den härliga grillade karrén.