Loader

Grillad ”riktig” korv med västerbottenspetsad rostad nypotatis med lätt senapssås

2012-06-17
  • Servings: 6
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så är de korv på kvälls menyn något som jag tycker är riktigt gott, men då ska det gärna vara en korv som innehåller mycket kött och härliga kryddor. Till korven så har jag rostat potatis i ugnen med lite läckra grönsaker, när dem är klar så strör jag lite riven västerbottenost på som får smälta gött över allt.

På korven kommer inga recept utan du får köpa en som passar er smak, men titta gärna efter någon som är köttigare och våga gärna prova en färsk korv som inte är rökt.

Västerbottenspetsad rostad nypotatis

– 800gram Färsk/nypotatis gärna så små som möjligt och tvättad
– 3st Tomater i klyftor
– 1st Gul lök i klyftor
– 2dl Västerbottenost
– Rapsolja
– Salt
– Svart peppar

1. Lägg potatisen, tomat och löken på en plåt med lite olja
2. Ställ den i ugnen på 220° i ca 25 minuter tills allt fått lite färg och potatisen är mjuk
3. Stäng ugnen ta ut potatisen, salta samt peppra och vänd försiktig allt
4. Häll på västerbottenosten och ställ in i ugnen utan värmen på i några minuter så att osten smälter
5. Ta ut och lägg upp… servera

Senapssås

– 35ml Stark söt senap
– 2dl Gräddfil
– Några strå gräslök

1. Blanda senap och gräddfil ordentligt
2. Hacka gräslöken och blanda i den
3. Smaka av och servera….

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
    -George Miller
    %d bloggare gillar detta: