Loader

Grillad sallad med havskatt, havskräfta och en syrlig vitlök- basilikakräm

2016-07-22
  • Servings: 4
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 25m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Ibland är livet rätt gött som när man är på semester på trevliga västkusten där vi fått ett låna ett underbart hus, här har vi varit tillsammans med härliga vänner samtidigt som dottern spelar fotboll på Gothia cup och självklart varvar vi allt med att äta riktigt gott.

Idag gör vi en väldigt enkel och lyxig sallad som görs på grillen där vi toppar allt med läckerheter från havet, vi förbereder allt innan vi börjar grilla och lägger upp direkt på tallrik och serverar en middag att komma ihåg.

Ingredients

  • 550 gr Havskatt filé och benad (i åtta bitar)
  • 4 st Havskräftor (kokta)
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 st Romansallad (delad i mitten och ta bort den tjockare roten)
  • 8 st grön Sparris (gärna späda, annars skär bort det träiga längst ner)
  • 8 st Salladslökar (ansade)
  • 50 gr Parmesanost (grov riven)
  • 3 dl Creme fraiche
  • 2 Citroner (delad i 6 skivor)
  • 0,5 dl Färsk basilika (hackad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (hackad)

Method

Step 1

Tänd grillen

Step 2

Lägg crème fraichen i en skål med vitlöken och basilikan, pressa i juicen från två citronskivor, salta och peppra, rör ihop allt och avsluta med att röra i ca 1 msk olivolja. smaka av.

Step 3

Lägg upp alla grönsakerna och citronen på ett fat

Step 4

Dela havskräftorna längs med och ta bort det svarta innanmätet vid huvudet, havskatten gnider du in med lite olivolja och saltar, lägg allt på ett fat.

Step 5

Ta med 4 tallrikar och maten till grillen och kontrollera att du har fin glöd.

Step 6

börja med att lägga på romansalladen (lägg på halvorna ej varje blad för sig) och låt den få färg och bli lite krispig.

Step 7

Lägg upp salladen på tallrikarna, och grilla sedan sparrisen samt löken som även den läggs upp på tallrikarna.

Step 8

Grilla sedan havskräftorna med skalsidan neråt så saften inte rinner ut, det ska bara bli varma så max en minut ovanpå glöden. Passa även på att grilla citronen

Step 9

Lägg upp havskräftorna och citronen, lägg på havskatten som går fort att grilla med bara någon minut på varje sida..

Step 10

Lägg upp havskatten på salladen, toppa med krämen, parmesanost och ett basilikablad.. säg varsågod till bords och avnjut måltiden med lite gott att dricka!

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
-A P Herbert
%d bloggare gillar detta: