Grillad salsicca med en krämig dragon och vin doftande pasta
2013-07-16- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Här är en somrig pastarätt med en grillad Italiensk korv till (salsiccia), rätten är snabb och väldigt fräsch passande en solig sommarkväll med ett glas gott vin till.
Jag valde att använda en färsk Italiensk salsicca med mycket högt köttinnehåll, pastan jag använde var en trevlig större rörformad som Paolo Roberto ligger bakom.
Ingredients
- 6 portioner god Salsicca eller liknande
- 500 gr Stor färskpasta, pröva gärna Paolos stora rör
- 1/2 st Gul lök (hackad)
- 1/2 cm Röd chili (finhackad)
- 1 st Vitlöksklyfta (hackad)
- 30 ml Tomatpuré
- 2 dl Grädde
- 2 dl Vitt vin
- 1 - 2 st Grönsaksbuljong tärning, gärna ekologisk
- Färsk dragon hackad
- Svart peppar
- Salt
- Olivolja
- 100 gr Parmesan att hyvla på
Method
Step 1
Tänd grillen, sätt på saltat pasta vatten och börja med såsen genom att fräsa gul och vitlöken i lite olja, när den fått färg fräs med tomatpurén lite och slå på vinet
Step 2
Låt vinet koka i två minuter slå sedan på grädden, buljongtärning samt dragon och låt det puttra till det får sås konsistens smaka av med salt och svart peppar
Step 3
Grilla korven och koka pastan lite kortare tid än angivet, när pastan kokat klart slå av vattnet och vänd försiktigt ner den i såsen
Step 4
Låt pastan puttra lite med såsen och när den är "al dente" servera den med korven, hyvlad parmesan, svart peppar och en kvist dragon