Grillad soyamarinerad kycklingklubba med nötig bulgur och vitlökstomatsky
2015-05-29- Cuisine: Internationell
- Course: Grill
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Idag så har jag varit hos i butiken till vår lokala kycklinguppfödare i Västerås Hagby gård där jag hittade härliga färska kycklingklubbor, dessa marinerades i en soyamarinad och grillas för att serveras med ett bulgur med nötiga godsaker och en smakrik tomatsky med vitlök…
Ingredients
- 12 st Kycklingklubbor
- 3 msk Soya
- 1 msk Sesamolja
- 1 msk Risvinäger
- 2 krm Vitlökspulver
- 2 knivspetsar Cayennepulver
- 3 dl Bulgur
- 100 gr Hasselnötter
- 1 st Schalottenlökar
- 1 st Röd paprika
- 1 näve Basilika (grov hackad)
- 1 dl Chili sauce
- 1 dl Ketchup
- 2 dl Vatten
- 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
- Svartpeppar
- Salt
- Olivolja
Method
Step 1
Tänd grillen och blanda soya, risvinäger, sesamolja, vitlökspulver, cayene och en msk olivolja ordentligt.
Step 2
Vänd kycklingen ordentligt i marinaden och lägg den ovanpå glöden, låt den få färg runt om och lägg sedan kycklingen på sidan om glöden och sätt på locket. låt den sedan ligga och bli färdig i ca 35 minuter på indirekt värme lyft på locket och pensla marinad lite då och då.
Step 3
Tillaga bulguren enligt förpackingen
Step 4
Lägg vatten, chilisauce och ketchup i en kastrull, lägg i den pressade vitlöken, svartpeppat och en skvätt olivolja.
Step 5
Låt det koka upp och smaka av med salt
Step 6
Fräs hasselnötterna i lite olivolja så det får lite färg, ta bort pannan från värmen och lägg direkt i schalottenlök, paprika och basilikan direkt och vänd försiktigt
Step 7
Vänd sedan i den färdiga bulguren i stekpannan och smaka av
Step 8
När kycklingklubborna är klara lägg upp fint och servera.. smaklig måltid