Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis
2017-07-14- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En härlig svensk marmorerad karré som vi inte lägger i marinad utan låter salt och peppar höja smaken, fettet i köttet kommer att göra sitt jobb och karrén blir riktigt saftig.
Till serverar vi en härligt syrlig sås med vitt vin som bas med lite crème fraîche och senap tillsammans med små champinjoner som vi först fräst med lite vitlök och lök, färskpotatisen krossar vi lätt på tallriken så att såsen får rinna mer med potatisen.
Ingredients
- 4 st Karré skivor med ben, inte för tunna.
- 150 gr Små champinjoner (om stora dela dem)
- 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
- 1/2 st Gul lök (hackad)
- 1.5 dl Vitt vin
- 2 dl Cremefraiche
- 1 msk Senap
- 1 msk färsk Basilika (hackad)
- Rapsolja
- 500 gr Färskpotatis
- Salt
- Svart peppar
- Grönsaker att lägga på grillen
Method
Step 1
Tänd grillen och börja koka potatisen
Step 2
Fräs champinjonerna med vitlök och gul lök i lite rapsolja, låt champinjonerna få färg.
Step 3
Slå på vinet och låt alkoholen puttra bort, lägg i crème fraichen, basilikan, salt och svartpeppar.
Step 4
Låt det puttra försiktigt tills såsen får en krämig konsistens, klicka i senapen och smaka av.
Step 5
Kolla potatisen (om klar häll av vattnet)
Step 6
Salta och peppra karrén ordentligt på bägge sidorna, lägg dem på grillen och ge den en härlig grillyta på bägge sidorna.
Step 7
Passa gärna på att grilla lite grönsaker till 😉
Step 8
Krossa potatisen och lägg köttet på, slå på såsen och garnera med lite basilika samt grillade grönsaker.