Grillad tunn kycklingfilé med avacadosalsa och paprika i parmesankräm
2015-07-08- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Hur är det med grillen i sommar tycker du att vädret inte hållit måttet för grillning, tänk om och ut i rusket, tänd grillen och skapa en härlig sommarkänsla på tallriken.
Här är det perfekta sommarreceptet som lyser upp både gom och sinne med sin soliga smak och utseende, varsågod här är en snabbgrillad kycklingfilé som serveras med läcker avacadosalsa och en härligt enkel sydlänsk parmesankräm..
Ingredients
- 5 st Kycklingfilé (delad tunnt längs mitten)
- 600 gr Färskpotatis (delad)
- 2 st Avacado ät mogen (tärnad)
- 3 st Salladslökar (strimlad)
- 2 st Tomater (tärnade)
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1/2 st Citron
- 100 gr Parmesan ost (hyvlad)
- 1 st Gul paprika (i bitar)
- 3 dl Yoghurt
- Salt
- Svartpeppar
- 1 msk Olivolja
- Rapsolja
Method
Step 1
Tänd grillen och sätt ugnen på 250°
Step 2
Blanda avacadon med salladslök, tomat, vitlök, olivolja och pressa juicen ur citronen, vänd försiktigt och smaka av med salt och svartpeppar. Låt det stå i rumstemperatur
Step 3
Blanda sedan yoghurten med parmesan, paprika och smaka av med salt
Step 4
Lägg potatisen på en plåt med lite rapsolja, låt det få färg och bli klar vilket tar ca 25 minuter
Step 5
Blanda salt och svartpeppar i lite rapsolja som du gnider in i kycklingen, grilla den sedan över en fin glödbädd tar mara någon minut per sida.
Step 6
Ta ut potatisen ur ugnen och salta, servera med alla tillbehören till kycklingen och njut av lite sommar på tallrik 🙂