Loader

Grillad tunn kycklingfilé med avacadosalsa och paprika i parmesankräm

2015-07-08
  • Servings: 5
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Hur är det med grillen i sommar tycker du att vädret inte hållit måttet för grillning, tänk om och ut i rusket, tänd grillen och skapa en härlig sommarkänsla på tallriken.

Här är det perfekta sommarreceptet som lyser upp både gom och sinne med sin soliga smak och utseende, varsågod här är en snabbgrillad kycklingfilé som serveras med läcker avacadosalsa och en härligt enkel sydlänsk parmesankräm..

Ingredients

  • 5 st Kycklingfilé (delad tunnt längs mitten)
  • 600 gr Färskpotatis (delad)
  • 2 st Avacado ät mogen (tärnad)
  • 3 st Salladslökar (strimlad)
  • 2 st Tomater (tärnade)
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1/2 st Citron
  • 100 gr Parmesan ost (hyvlad)
  • 1 st Gul paprika (i bitar)
  • 3 dl Yoghurt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk Olivolja
  • Rapsolja

Method

Step 1

Tänd grillen och sätt ugnen på 250°

Step 2

Blanda avacadon med salladslök, tomat, vitlök, olivolja och pressa juicen ur citronen, vänd försiktigt och smaka av med salt och svartpeppar. Låt det stå i rumstemperatur

Step 3

Blanda sedan yoghurten med parmesan, paprika och smaka av med salt

Step 4

Lägg potatisen på en plåt med lite rapsolja, låt det få färg och bli klar vilket tar ca 25 minuter

Step 5

Blanda salt och svartpeppar i lite rapsolja som du gnider in i kycklingen, grilla den sedan över en fin glödbädd tar mara någon minut per sida.

Step 6

Ta ut potatisen ur ugnen och salta, servera med alla tillbehören till kycklingen och njut av lite sommar på tallrik 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    En av de fina sakerna med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: