Loader

Grillad västerbottenost med hjotronchutney

2013-04-22
  • Servings: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En väldigt enkel och väldigt god dessert med den läckra västerbottenosten och härliga hjotron, eftersom det är klent med hjotron i mina trakter så har jag använt mig av en god hjotronsylt.

Ingredients

  • 400 gr Västerbottenost
  • 6 bitar Aluminiumfolié
  • 3 dl Hjotronsylt
  • 15 ml Äppelcidervinäger
  • Kanelstång
  • 3 droppar Tabasco
  • Citrommeliss

Method

Step 1

Koka upp hjotronen med vinägern, kanelstången och tabascon, låt det sedan puttra i några minuter och håll det varmt.

Step 2

Lägg upp de 6 foliebitarna på köksbänken och fördela västerbottenosten på folien, vik sedan ihop folien till små paket och stoppa in i ugnen på ca 150° eller grillen i 10 minuter.

Step 3

Öppna paketet lägg på ett citronmeliss blad och servera med hjotronchutneyn

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Konversation är den största naturliga fienden till god mat och gott vin.
    -Alfred Hitchkock
    %d bloggare gillar detta: