Grillade kryddiga kycklingben med rostad butternutt samt matvete med färsk tomat, basilika och parmesan.
2016-07-14- Cuisine: Internationell
- Course: Grill, Tillbehör
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 35m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Butternutt pumpa är kanske inte så vanligt på de svenska borden ännu men den syns mer och mer i butikerna, det är lite söt och har en trevlig smak som passar bra som tillbehör på olika sätt.
I detta recept så rostar vi den i ugnen väldigt enkelt med lite rödlök, salt och olja, detta blir ett trevligt tillbehör till kryddiga kycklingben och matvetet med färska tomater, basilika och parmesanost.
Ingredients
- ca 12 st Kycklingben
- 1 dl Tomatketchup
- 1 dl Vatten
- 2 msk Cajunkrydda
- Salt
- 1 st Butternutt (skalad och i bitar)
- 1 st Rödlök (klyftad)
- Rapsolja
- 3dl Matvete
- 1 st Tomat (tärnad)
- 1 msk färsk Basilika (hackad)
- 1 dl Parmesanost (grovriven)
- 1 msk Viitvinsvinäger
- 1 msk Olivolja
- Salt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Koka matvetet enligt instruktioner på paketet.
Step 2
Sätt ugnen på 250° och tänd grillen.
Step 3
Lägg tomatketchupen i en bunke och blanda med vattnet samt cajunkryddan
Step 4
Lägg i Kycklingbenen och vänd dem i marinaden.
Step 5
Lägg butternutten på en plåt med lite rapsolja och rödlöken, vänd allt och ställ in i ugnen i ca 10 - 15 minuter, pumpan ska få lite färg och mjukna något.Salta och håll den varm till servering.
Step 6
Häll upp matveten i en bunke och vänd i tomat, basilika, parmesanost, olivolja och vinägern, smaka av med salt och svartpeppar
Step 7
Grilla kycklingbenen över glöden, pensla på marinaden samtidigt som du vänder kycklingen, avsluta med att lägga dem på indirekt värme under lock tills de fått en innertemperatur på 82°
Step 8
Lägg upp allt snyggt och servera gärna en god BBQ sås till, smaklig måltid!