Grillade pilgrimsmusslor med saffransaioli, ugnsbakad tomat och bruschetta
2012-10-28- Cuisine: Internationell
- Course: Förrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 35m
Related Recipes:
En trevlig förätt som är enkel att göra men känns rätt lyxig med pilgrimsmusslorna, aiolin som får lite extra lyxig glans med saffran och krispiga brushettan passar perfekt till.
Jag har använt en grillpanna att ge musslor och brushettan fina ränder, men det går precis lika bra med en vanlig stekpanna..
Ingredients
- 24 st Pilgrimsmusslor
- 2 Äggulor
- 10 ml Senap
- 10 ml Vittvinsvinäger
- 1 dl Rapsolja
- 1/2 Vitlöksklyfta
- 1/4 påse Saffran
- Vitpeppar
- Salt
- Surdegsbaguette (skivad)
- Ruccola
- 6 st Cocktailtomater med kvist
Method
Step 1
Lägg cocktailtomaterna på en plåt och ställ i ugnen på 100° i ca 30 minuter
Step 2
Lägg senap, vinäger, äggula, vitlöken och saffran i en bunke och använd en handmixer att mixa/blanda allt väl.. smaka av med salt och peppar
Step 3
Grilla baguetteskivorna och slå lite olivolja på efteråt
Step 4
Salta och peppra musslorna, lägg dom sedan i pannan så att dom får fina ränder/färg. När det är klart lägg dom på ett hushållspapper medan du förbereder tallrikarna för att lägga upp allt..
Step 5
Lite ruccola i mitten, saffransaiolin och cocktailtomaterna bredvid med bruschettan och fyra musslor på ruccolan