Grillade spareribs med en tomatBBQ sås och en ljummen potatissallad med melon
2014-07-07- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:25 h
Related Recipes:
Tunna revben är fantastiskt gott att lägga på grillen gärna väl penslade med en läcker BBQ sås, revbenen kan med fördel förlagas lite innan eller som i detta recept lagas direkt på grillen med lite tålamod istället så de blir lättuggade.
Jag gör en egen BBQsås med färska tomater i och lite annat smått och gott samt en väldigt fräsch potatissallad med späd sallad och melon.
Ingredients
- 2 kg Tunna revben
- 4 st Tomater
- 2 dl Chilisauce
- 15 ml Hickory smoke (rökvätska)
- 15 tsk Chili blandning
- 1,5 msk Grillkrydda
- 1 dl Flytande honung
- 1 tsk Olja
- 2 msk Tomatpuré
- 1 kg Potatis (tvättad och i bitar)
- 1/2 Galia melon (skalad & i tärningar)
- 1 näve späda salladsblad
- 2 st Färska löka med lite blast (dela hela löken i grova bitar)
- 2 tsk Vittvinsvinäger
- 4 tsk Olivolja
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Tänd grillen och sätt ugnen på 225°
Step 2
Mixa sedan tomater, chilisås, olja, honung, tomatpuré, hickory smoke, grillkrydda, mixa ordentligt så det blir en trög sås.
Step 3
Ställ potatisen i ugnen med löken, ska stå där i ca 25 - 30 min
Step 4
Pensla ribsen ordentligt med BBQsåsen, och lägg den på grillen över lite glöd, ge köttet ordentlig yta, pensla sedan lite med BBQsås på och lägg ribsen lite åt sidan och sätt på locket. Dra ner lite luftflöde och låt ribsen bli klara lite långsamt, ca 30 - 40 minuter
Step 5
Blanda melonen med vinäger samt oljan, vänd i salladsbladen och smaka av med lite salt och svartpeppar
Step 6
När potatisen är klar låt de stå ute lite och bli ljumna, blanda sedan ihop melon & sallad med potatisen samt löken, smaka av med salt och svart peppar
Step 7
Servera sedan allt tillsamans gärna med lite extra BBQ sås på ribsen och resten bredvid