Loader

Grillade spareribs med en tomatBBQ sås och en ljummen potatissallad med melon

2014-07-07
  • Servings: 6
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:25 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Tunna revben är fantastiskt gott att lägga på grillen gärna väl penslade med en läcker BBQ sås, revbenen kan med fördel förlagas lite innan eller som i detta recept lagas direkt på grillen med lite tålamod istället så de blir lättuggade.

Jag gör en egen BBQsås med färska tomater i och lite annat smått och gott samt en väldigt fräsch potatissallad med späd sallad och melon.

Ingredients

  • 2 kg Tunna revben
  • 4 st Tomater
  • 2 dl Chilisauce
  • 15 ml Hickory smoke (rökvätska)
  • 15 tsk Chili blandning
  • 1,5 msk Grillkrydda
  • 1 dl Flytande honung
  • 1 tsk Olja
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 kg Potatis (tvättad och i bitar)
  • 1/2 Galia melon (skalad & i tärningar)
  • 1 näve späda salladsblad
  • 2 st Färska löka med lite blast (dela hela löken i grova bitar)
  • 2 tsk Vittvinsvinäger
  • 4 tsk Olivolja
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Tänd grillen och sätt ugnen på 225°

Step 2

Mixa sedan tomater, chilisås, olja, honung, tomatpuré, hickory smoke, grillkrydda, mixa ordentligt så det blir en trög sås.

Step 3

Ställ potatisen i ugnen med löken, ska stå där i ca 25 - 30 min

Step 4

Pensla ribsen ordentligt med BBQsåsen, och lägg den på grillen över lite glöd, ge köttet ordentlig yta, pensla sedan lite med BBQsås på och lägg ribsen lite åt sidan och sätt på locket. Dra ner lite luftflöde och låt ribsen bli klara lite långsamt, ca 30 - 40 minuter

Step 5

Blanda melonen med vinäger samt oljan, vänd i salladsbladen och smaka av med lite salt och svartpeppar

Step 6

När potatisen är klar låt de stå ute lite och bli ljumna, blanda sedan ihop melon & sallad med potatisen samt löken, smaka av med salt och svart peppar

Step 7

Servera sedan allt tillsamans gärna med lite extra BBQ sås på ribsen och resten bredvid

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients: ,

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
    -Carl Hammarén
    %d bloggare gillar detta: