Grillat kycklingspett med chili och vitlök serverat med yoghurtsås med tomat och färsk basilika
2012-05-18- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Idag är det grill som gäller och på den så vart det ett spett med vitlök och chili kryddad kyckling som fick den härliga smaken från öppen eld, och till den gjorde jag en smarrig yoghurtsås med tomat och basilika. Allt serverat tillsammans med grillad paprika, salladslök och rostade potatisskivor, en perfekt fredags middag som är alldeles lagom att pyssla med. Grönsakerna har jag inte med i receptet utan där tar du det som du vill ha, grilla dom gärna hela och skiva efteråt och potatisen som rostades finns recept att hitta i bloggen.
Grillat kycklingspett med chili och vitlök
– 6st Kycklingfiléer delade en gång längs med
– 5st Vitlöksklyftor
– 4cm Röd chili
– 10ml Vittvinsvinäger
– 2oml Vatten
– 6st metallspett eller träspett som blötlägges minst 30 minuter innan
1. Mixa vitlök, chili, vinäger och vatten, häll det på kycklingfiléerna och salta lite.
2. Trä två stycken filéer på varje spett, lägg på grillen och låt dom bli färdiga med fin fint mönster
Yoghurtsås med tomat och färsk basilika
– 3dl Yoghurt av turkisk typ
– 20ml Tomatpuré
– 15ml Flytande honung
– Färsk basilika ca 8 större blad som hackas
– Salt
– Svart peppar
1. Blanda ihop samtliga ingredienser ordentligt
2. Smaka av, låt dra en stund och servera..