Loader

Grönpeppardoftande korvgryta på kökschefens sätt

2013-01-14
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 35m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Trött på korvstroganoff och vill göra något nytt? testa då denna gryta med en hint grönpeppar och läckra grönsaker tillsammans med falukorven.

Ingredients

  • 800 gr Falukorv (i halvmånar)
  • 1 st Rödlök (klyftor)
  • 1 st Broccoli (i buketter)
  • 200 gr Cocktailtomater
  • 3 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 1 msk Grönpeppar
  • 3 dl Vatten
  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Creme fraiche
  • 15 ml Kalvfond
  • 1 dl Chilisauce
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 6 port Ris (Kokat enligt pkt)

Method

Step 1

Börja med att fräsa korven i lite olja och när den fått färg lägger man i rödlök och vitlöken, när även löken börjar mjukna lägger man i broccoli och tomaterna.. Koka riset

Step 2

Lägg i grönpepparn och låt det fräsa lite, häll sedan i vatten, grädde, chili sauce, fond, creme fraiche, lite svart peppar och salt

Step 3

Låt det puttra lite tills det får en sås konsistens, smaka av med salt och peppar och servera med ris

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Att äta är magens behov, att dricka är själens.
    -Claude Tillier
    %d bloggare gillar detta: