Grönpeppardoftande korvgryta på kökschefens sätt
2013-01-14- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 35m
Related Recipes:
Trött på korvstroganoff och vill göra något nytt? testa då denna gryta med en hint grönpeppar och läckra grönsaker tillsammans med falukorven.
Ingredients
- 800 gr Falukorv (i halvmånar)
- 1 st Rödlök (klyftor)
- 1 st Broccoli (i buketter)
- 200 gr Cocktailtomater
- 3 st Vitlöksklyftor (hackad)
- 1 msk Grönpeppar
- 3 dl Vatten
- 2 dl Grädde
- 1 dl Creme fraiche
- 15 ml Kalvfond
- 1 dl Chilisauce
- Rapsolja
- Salt
- Svartpeppar
- 6 port Ris (Kokat enligt pkt)
Method
Step 1
Börja med att fräsa korven i lite olja och när den fått färg lägger man i rödlök och vitlöken, när även löken börjar mjukna lägger man i broccoli och tomaterna.. Koka riset
Step 2
Lägg i grönpepparn och låt det fräsa lite, häll sedan i vatten, grädde, chili sauce, fond, creme fraiche, lite svart peppar och salt
Step 3
Låt det puttra lite tills det får en sås konsistens, smaka av med salt och peppar och servera med ris