Grönsaksraggmunk med en kräm smaksatt av soltorkad tomat och parmesan samt tomatfrästa champinjoner
2013-11-10- Cuisine: Svenskt
- Course: Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Måste man alltid servera kött till middagen eller fungerar det att skippa det, hos oss så serverade jag detta vegetariska alternativ som passade alla i familjen.
Läckert vegetariska raggmunkar som spetsats med morötter, purjo och lite örter som serveras med en kräm med soltorkade tomater och parmesanost, samt tomatfrästa champinjoner.
Ingredients
- 800g Potatis (Tvättade och grov riven)
- 800g Morötter (Skalad och grovriven)
- 1dm Purjolök (fint strimlad)
- 2dl Vetemjöl
- 5dl Mjölk
- 1 Ägg
- Några nyppor Färsk Timjan & Basilika (fin hackad)
- Smör
- 70g Soltorkad tomat (Hackad)
- 70g Parmesanost (riven)
- 2dl Creme Fraiche
- 2dl Yoghurt
- 10ml Tomatpuré
- Svart peppar
- Salt
- 150g Champinjoner (Skivade)
- 150g Cocktailtomater (delade)
Method
Step 1
Gör först i ordning smeten tillsätt hälften av av mjölken och vispa ihop det till en klumpfri smet, vispa sedan i resten av mjölken och ägget med timjan & basilika, blanda i morötter, potatis samt purjolöken, låt det sedan dra lite medan man rör ihop krämen
Step 2
Lägg yoghurt och creme fraiche i en skål och blanda i soltorkad tomat, tomatpuré och parmesanosten, smaka av med salt och svart peppar.
Step 3
Värm en stekpanna på medelvärme och lägg i smöret, stek sedan ca 1,2dl raggmunkssmet åt gången, håll de varma i ugnen på 75°
Step 4
När smeten är slut stek champinjoner med tomaterna i smör, salta och servera med raggmunken och krämen snyggt upplagt.