Loader

Grönsaksbiffar med ingefärsspetsad tomatsås, sesamrostad majs och mathavre med grönt

2017-03-20
  • Servings: 5
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

När jag stod i köket och gjorde dessa biffar så funderade jag på varför många tror att det är så svårt att göra vegetariska biffar, samtidigt som man gärna pratar om hur gott det var att göra egna hamburgare eller pannbiffar.

Tänk om vegetariska biffarna blir lika goda när man gör dem själv som egna hamburgare?

Jag tycker att du ska testa att göra dessa vegetariska biffar som varken tar längre tid eller är svårare att göra än om du använt köttfärs, till det serverar du min enkla tomatsås spetsad med nyttig ingefära, spännande sesamrostad majs och klimatsmart mathavre.

Ingredients

  • 2 dl Borlotti bönor
  • 2 dl Kikärtor
  • 1 st Gul lök (i bitar)
  • 3 st Morötter (i bitar)
  • 1 st Röd paprika ( i bitar)
  • 1 - 2 cm Röd chili
  • 1 brk krossad Tomat (bra sort)
  • 3 dl Vatten
  • 2 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 1/2 - 1 msk Ingefära (färsk riven)
  • 1 msk Grönsaksfond
  • 1,5 msk Honung
  • 3 dl Mathavre
  • 1 st Grön Paprika (fin tärnad)
  • 140 gr Majs (väl avrunnen)
  • 1 msk Oskalad sesamfrö
  • Salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Lägg bönorna i blöt i minst 60 minuter innan du börjar med middagen

Step 2

Häll upp krossade tomaterna i en kastrull tillsammans med vatten, ingefära, vitlök, fond, salt, honung och svartpeppar, låt allt puttra ihop till en sås konsistens.

Step 3

Under tiden lägg bönor, röd paprika, lök, morötter och chili samt salt och lite svartpeppar i en mixer (bunke och hand mixa), mixa allt till en färs konstisens, smaka av med salt och peppar

Step 4

Koka mathavren enligt anvisningarna på förpackningen.

Step 5

Forma biffar av smeten och stek dem på medelvärme i rikligt med rapsolja, stek så de får en gyllenbrun färg på bägge sidorna.

Step 6

Värm en gjutjärnpanna och lägg i majsen, låt vattnet dunsta av och majsen börja få färg, häll i sesamfröna och fräs allt ett tag så det får fin färg.

Step 7

Häll i 1 msk rapsolja i tomatsåsen och smaka av, häll av vattnet från mathavren och blanda i paprikan.

Step 8

Lägg upp allt snyggt och njut av din klimatsmarta middag, smaklig måltid.

 

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: