Loader

Grönsaksfräst biff med toner av mellanöstern och medelhavet

2012-09-12
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så tog jag fram några lövbiffar som strimlades och frästes med härliga grönsaker, allt kryddades sedan med lite toner från mellanöstern och serverades med pasta.  En snabbrätt som inte tar mycket längre tid att göra en att koka torkad pasta, på köpet är den sedan både god och en fröjd för ögat.

Ingredients

  • 600 gr Lövbiff (strimlad)
  • 1 st Gul lök (i klyftor)
  • 2 st Paprikor (i bitar)
  • 1/2 Aubergine (i bitar)
  • 1/2 Zucchini (i bitar)
  • 1,5 cm Chili (fint hackad)
  • Spiskummin
  • Koriander
  • Lökpulver
  • Svart peppar
  • Salt
  • Rapsolja
  • 1 pkt Valfri torkad pasta

Method

Step 1

Sätt på pastavatten och koka sedan pastan enligt anvisningarna på paketet. Börja Under tiden med att steka lövfbiffen i olja kryddat med lite salt och peppar, lägg upp den i en skål när den är klar.

Step 2

Sedan så fräser man samtliga grönsaker i riktigt varm olja, när grönsakerna fått färg lägger man i köttet och kryddar med kryddorna i receptet

Step 3

Smaka av ordentligt och servera med pastan

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: