Loader

Halstrad falukorv med basilikadoftande fettuccine, fetagratinerad tomat och ugnsbakad salladslök

2012-08-08
  • Servings: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En ny trevlig snabb rätt som man gör klar fort och enkelt, trots att det är falukorv så känns den annorlunda och spännande.

Ingredients

  • 800gr Falukorv ( i skivor)
  • 6 portioner Färsk pasta
  • 3 st stora Tomater (delade på mitten)
  • 150 gr Fetaost
  • 6 st Salladslökar
  • 1 dl Basilika (grov hackad)
  • Olivolja
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Börja med att lägga tomathalvorna på en plåt och lägga fetaosten ovanpå, lägg salladslöken bredvid och stänk lite olja på.

Step 2

Ställ plåten i ugnen på 200° i ca 20minuter, när fetaosten fått färg är det klart

Step 3

Stek/halstra falukorven i en teflonpanna utan fett,

Step 4

Koka pastan enligt anvisningarna, häll av vattnet när den är klar.

Step 5

Blanda i olja, salt och basilikan i pastan och smaka av..

Step 6

Servera allt tillsammans

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    De som föräter sig eller dricker sig fulla, har förstånd varken på att dricka eller äta.
    -Jean Anthelme Brillat-Savarin
    %d bloggare gillar detta: