Halstrad lättrimmad torskrygg med enkel potatiskaka samt rårivna rödbetor i en färsostkräm
2012-12-17- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Idag rimmade jag min torskrygg en stund innan tillagning, det ger en fastare konsistens samt kortare tillagningstid.
Torsken halstrade jag sedan i en varm panna utan fett för att sedan serveras med en enkel färskostkräm, som jag blandat i rårivna rödbetor och lite lök i samt en enkel potatiskaka.
Ingredients
- 800 gr Torskrygg
- 0,5 dl Salt
- Vatten
- 800 gr Potatis (skivad tunt)
- 1 st Gul lök (skivad tunt)
- 100 gr Färskost typ philadelphia
- 1 dl Yoghurt
- 1,5 dl Rårivna rödbetor
- 0,5 st Rödlök (Finhackad)
- Örtsalt
- Salt
- Raps olja
Method
Step 1
Salta fisken med 0,5 dl salt och slå på vatten så att det precis täcker fisken, låt det sedan stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.
Step 2
Lägg potatisen och gula löken i en ugnsform med lite örtsalt och olja, blanda och ställ in ugnen på 220° i ca 25 - 30 minuter
Step 3
Blanda färskosten med yoghurten ordentligt, lägg i rödbetorna och rödlöken blanda ihop och smaka av med salt
Step 4
När det återstår 10 minuter på potatisen häll av vätskan från torsken och torka fisken lite, stek den i en väl uppvärmd teflonpanna utan fett på bägge sidorna
Step 5
När fisken är stekt ställ in den i ugnen med potatisen i ca 5 minuter så att den blir klar i mitten också, ta ut potatisen och fisken sedan.
Step 6
Lägg upp allt snyggt och garnera gärna med lite citron och servera gärna med en läcker grönsallad till