Loader

Halstrad lax och quinoasallad med smaker från mellanöstern

2014-08-19
  • Servings: 3
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Ett härligt fräscht recept med sköna smaker från mellanöstern med quinoan som bla. blandas med färsk persilja, lök, nektarin, laxen till halstras lätt så den får en stekyta och fortfarande är lite rå i mitten.

Ingredients

  • 3 st Laxfilé bitar
  • 1 dl Quina
  • 1/2 st Gul lök (hackad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (hackad)
  • 1 dl färsk Persilja (hackad)
  • 1 st Nektarin (tärnad)
  • 1 msk Olivolja
  • 1/2 st Citron
  • Havssalt

Method

Step 1

Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet, samtidigt blanda persiljan med lök, vitlök, nektarin, olivoljan och pressa citron över.

Step 2

När quinoan kokat klart blanda den med persiljeblandningen och låt det dra medan fisken halstras

Step 3

Badda laxfileerna i lite olivolja och stek dem 1 - 2 minuter på varje sida i en varm stekpanna.

Step 4

Lägg sedan upp quinoan i botten och laxen ovanpå, ringla lite olivolja på och strö flingsalt på laxen.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: