Halstrad lax och quinoasallad med smaker från mellanöstern
2014-08-19- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 3
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Ett härligt fräscht recept med sköna smaker från mellanöstern med quinoan som bla. blandas med färsk persilja, lök, nektarin, laxen till halstras lätt så den får en stekyta och fortfarande är lite rå i mitten.
Ingredients
- 3 st Laxfilé bitar
- 1 dl Quina
- 1/2 st Gul lök (hackad)
- 1 st Vitlöksklyfta (hackad)
- 1 dl färsk Persilja (hackad)
- 1 st Nektarin (tärnad)
- 1 msk Olivolja
- 1/2 st Citron
- Havssalt
Method
Step 1
Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet, samtidigt blanda persiljan med lök, vitlök, nektarin, olivoljan och pressa citron över.
Step 2
När quinoan kokat klart blanda den med persiljeblandningen och låt det dra medan fisken halstras
Step 3
Badda laxfileerna i lite olivolja och stek dem 1 - 2 minuter på varje sida i en varm stekpanna.
Step 4
Lägg sedan upp quinoan i botten och laxen ovanpå, ringla lite olivolja på och strö flingsalt på laxen.