Halstrad laxfilé på het och syrlig salladsbädd med avocado, champinjoner & rödlök
2014-10-29- Cuisine: Internationell, Svenskt
- Course: Huvudrätt, Sallad
- Skill Level: Medel
- Servings: 3
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Skönt med god mat som inte tar hela kvällen att göra en vanlig vardags, här är ett snabbt och enkelt recept med lac och läckra grönsakersom känns lite lyxig i all sin enkelhet.
Ingredients
- 3 st bitar Laxfilé (gör tre snitt på skinnsidan)
- 1 st Avocado (i halv cm bitar)
- 1 st Citron
- 1/2 st morot (riven)
- 1/2 st Rödlök (klyftad)
- 125 gr Chaminjoner (delade)
- 1/2 cm Röd chili (hackad)
- 1 st Vitlöksklyfta (hackad)
- 1 st Tomat (tärnad som avocadon)
- 2 nävar salladsmix
- Olivolja
- Salt
- Vitpeppar
- Flingsalt
Method
Step 1
Börja med att hetta upp en stekpanna med lite olivolja i, lägg sedan i rödlök, champinjoner, vitlök och chili, salt & peppra låt det sedan få färg och lägg upp det i en skål.
Step 2
Blanda i avokadon, morötter och tomat, pressa i 1/3 av citronen och vänd allt försiktigt. avsluta med att vända i salladen.
Step 3
Värm pannan igen med lite olivolja lägg i laxen med skinnsidan uppåt, och låt den få färg vänd sedan på laxen och låt den gå klart med skinnsidan neråt som tål lite mera. Salta och peppra laxen.
Step 4
Dela sedan upp salladen på på tre tallrikar, lägg laxen på med skinnsidan uppåt, skiva citronen som är kvar och lägg på, strö lite flingsalt på laxen och ringla några droppar olivolja på.