Loader

Halstrad laxfilé på het och syrlig salladsbädd med avocado, champinjoner & rödlök

2014-10-29
  • Servings: 3
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Skönt med god mat som inte tar hela kvällen att göra en vanlig vardags,  här är ett snabbt och enkelt recept med lac och läckra grönsakersom känns lite lyxig i all sin enkelhet.

Ingredients

  • 3 st bitar Laxfilé (gör tre snitt på skinnsidan)
  • 1 st Avocado (i halv cm bitar)
  • 1 st Citron
  • 1/2 st morot (riven)
  • 1/2 st Rödlök (klyftad)
  • 125 gr Chaminjoner (delade)
  • 1/2 cm Röd chili (hackad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (hackad)
  • 1 st Tomat (tärnad som avocadon)
  • 2 nävar salladsmix
  • Olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Flingsalt

Method

Step 1

Börja med att hetta upp en stekpanna med lite olivolja i, lägg sedan i rödlök, champinjoner, vitlök och chili, salt & peppra låt det sedan få färg och lägg upp det i en skål.

Step 2

Blanda i avokadon, morötter och tomat, pressa i 1/3 av citronen och vänd allt försiktigt. avsluta med att vända i salladen.

Step 3

Värm pannan igen med lite olivolja lägg i laxen med skinnsidan uppåt, och låt den få färg vänd sedan på laxen och låt den gå klart med skinnsidan neråt som tål lite mera. Salta och peppra laxen.

Step 4

Dela sedan upp salladen på på tre tallrikar, lägg laxen på med skinnsidan uppåt, skiva citronen som är kvar och lägg på, strö lite flingsalt på laxen och ringla några droppar olivolja på.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag suktat efter en sån här, så skulle jag inte få tid att äta upp den.
    -Douglas Adams
    %d bloggare gillar detta: