Bräckt lufttorkad skinka med syrlig lök och paprika serverat med råris spetsat med quinoa
2014-04-23- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Ett recept med smaker som passar bra ihop med den den salta lufttorkade skinkan, som serveras med lök, paprika och tomat i en syrlig röra samt råriset med quinoa.
Bräcka d v s stekas hastigt och lätt, eftersom det även här handlar om en råvara som redan är preparerad och bara kräver en snabb uppstekning så att den lagom får färg och blir genomvarm.
Ingredients
- 2 dl Råris
- 2 dl Quinoa
- 24 skivor Lufttorkad skinka, av parma typ
- 1 st Röd lök (klyftad)
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 1 st Gul paprika (skivad)
- 15 ml Vittvins vinäger
- 10 ml Flyttande honung
- 15 ml Tomatpuré
- 3 dl yoghurt av Grekisk eller Turkisk typ
- Chili flakes
- Svart peppar
- Olja
- Mix sallad
Method
Step 1
Börja med att koka råriset tillsammans med quinoan i ca 15 minuter
Step 2
Under tiden så fräser man löken i rikligt oljan, när den mjuknat ha i tomatpurén som får fräsa med lite. Lägg sedan i paprikan slå på vinäger samt honung och låt det puttra lite. Stäng av värmen och vänta någon minut, blanda i yoghurten och smaka av med chili flakes, salt och svart peppar
Step 3
Bräck sedan skinkan snabbt i en varm panna utan fett,
Step 4
Servera sedan allt trevligt upplagt med salladen under skinkan och kanske något fint blad på toppen