Loader

Helgrillad biffrad med ett basilika och rödvinssmör samt en fylld tomat med grönsaker och västerbottenost

2012-06-08
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:30 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så är det fredag och jag är sugen på något gott från grillen, en tur till affären för lite inspiration och shopping av råvaror. Eftersom grönsakerna är först i affären så börjar tankarna där via köttdisken och mejerivaror, nöjd med det som finns i min korg så beger jag mig mot kassan.

Idag så vart jag grymt nöjd med tillbehören till köttet i form av smöret och den fyllda tomaten, jag passade även på att grilla zuccini till som ett komplement och hade färskpotatis i ugnen som rostades.

Helgrillad biff

– 1,1 kg Biffrad
– 1dl Rött vin
– 1dl Soya
– Vitpeppar

1. Blanda vin, soya och peppar i en bunke
2. Lägg köttet i där
3. Tänd grillen och ha glöd i halva bara
4. Lägg köttbiten på grillhalvan som inte är med glöd under, stoppa i en termometer och sätt på locket
5. Vid 25° ska tomater läggas i grillen också, passa på att pensla med lite marinad samtidigt sätt sedan på locket igen
6. När köttet når 55°-60° så är det klart att serveras, låt det vila i ca 5 minuter innan du skivar det..

Basilika och rödvinssmör

– 1dl Rött vin
– 1dl Vatten
– 3st Vitlöksklyftor pressade
– Basilika
– Salt
– 100gram Smör

1. Koka ihop vatten, vin, basilika och vitlöken tills det är ca 1-2msk
2. Smält smöret i reduktionen och krydda med salt
3. Smaka av och servera smöret ljummet

Fylld tomat med grönsaker och västerbottenost

– 3st Tomater
– 3st Champinjoner fintärnad
– 1st Salladslök hackad
– 1/2st röd paprika fintärnad
– 2cm Grön Chili finhackad
– 100gram Västerbottenost riven

1. Dela tomaterna i mitten och gröp ur dom, var noga med att dom inte går sönder så osten kan rinna ur sedan
2. Hacka innanmätet från en tomat fint och blanda med samtliga andra ingredienser
3. Smaka av med lite salt och fyll blandningen i tomaterna
4. Ställ dom i grillen på den den delen som inte har glöden och sätt på locket och låt stå där i ca 15 minuter
5. När osten smält och fått lite färg servera…

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
En av de fina sakerna med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: