Helgrillad flankstek med grönsås och ugnsgrillade rotsaker med babyspenat
2012-06-22- Cuisine: Amerikanskt, Franskt, Medelhavet
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:20 h
Related Recipes:
Till middagen idag så använde jag lite härlig ruccola och babyspenat som en kollega på jobbet odlat upp själv, så otroligt gott när den kommer från eget land. Själva middagen bestod av en flankstek som jag kryddade på ordentligt och grilla med indirekt värme tillsammans med lite hickory trä på glöden, till den så serverades härlig potatis och morot som varit i ugnen samt grönsaker som legat i grillen med köttet och en läcker grön sås.
Helgrillad flankstek
– 1kg Flankstek
– 0,5dl Tomatketchup
– 2cm Rödchili
– Lökpulver
– 3st Vitlöksklyftor
– 5ml Vitvinsvinäger
– salt
1. Mixa ketchup, chili, vitlök, vinäger och salt
2. Bre på röran på ena sidan av köttet, allt ska på och bli ett rejält täcke
3. Lägg köttet och eventuella grönsaker på indirekt värme på grillen, lägg gärna även lite blötlagda hickory flis på glöden.
4. köttet ska upp i ca 58 låt vila lite och skiva tunt
5. Servera
Grön sås
– 1näve Ruccola
– 1näve Babyspenat
– 1/2näve Gräslök
– 4ml Vittvinsvinäger
– 5ml Olja
– 0,5dl Vatten
– 2st Tomater
– Salt
1. Mixa allt ihop ordentligt
2. Smaka av med salt
3. Servera..
Ugnsgrillade rotsaker med spenat
– 0,8kg Potatis i bitar
– 0,5kg Morötter skalade och i bitar som potatisen
– 5ml flyttande honung
– 5ml Vittvinsvinäger
– 1,5näve Babyspenat
– Svart peppar
– Salt
– Rapsolja
1. Lägg potatis och morötter på en ugnsplåt och ställ i ugnen på 220 i ugnen i ca 25minuter
2. När potatis och morötter är klara ta ur dom och blanda med salt, peppar, honung och vinäger
3. Precis innan servering blanda med babyspenaten.. Servera
Övrigt
– även här fick min starka sås följa med