Loader

Helgrillad fläskkarré med smörstekta kantareller, palsternackspuré och ugnsbakad potatis med morötter

2012-08-25
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:30 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En riktigt höjdar middag vart det idag med en svensk karré som jag helgrillade på indirekt värme, till den serverade jag smarriga kantareller som jag fräst i rikligt med smör lite vitlök och rosmarin.

En palsternackspuré som  ger rätten lite skön sötma och morötter och potatis som bakades i ugnen, som min äldsta son sa ”en rätt från 1700 talet förutom potatisen” och det stämmer rätt bra.

Helgrillad karré

– 1,2 kg Karré
– Salt
– Svartpeppar
– Lökpulver
– Rosmarin

1. Häll kryddorna på och gnid in dom i köttet
2. Lägg köttet i varm grill på indirekt värme
3. Stoppa i en termometer och låt köttet bli ca 70°
4. Låt vila i några minuter och skiva upp

Palsternackspuré

– 500 gr Palsternacka (skalad och i bitar)
– 50 gr Smör
– 0,5 dl Grädde
– 1 dl Mjölk
– Salt
– Vitpeppar

1. Koka palsternackan riktigt mjuk i vatten
2. När den är mjuk häll bort vattnet och lägg i 25 gr smör, grädde och mjölk
3. Pressa och vispa det till ett mos
4. Använd en finmaskig sil att pressa moset igenom så att det blir en puré
5. Lägg sedan i det resterande smöret och vispa försiktigt
6. smaka sedan av med salt och peppar

Vitlöksdoftande smörstekta kantareller

Följ detta recept för stekta kantareller men ha även med finhackad vitlök med den gula löken och krydda med lite rosmarin

Ugnsbakad potatis med norötter

– 800 gr Potatis (tvättad och i bitar)
– 800 gr Morötter (sklalad och delad längs med)
– Olja
– Salt

1. Lägg morötter och potatis på en plåt med lite olja
2. Ställ det i ugnen på 220° i ca 25 – 30minuter
3. När dom fått färg och är klara ta ut och häll lite olja och salt på
4. Vänd försiktigt och servera

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Några har smak för det ena, och några för det andra, därför blir alla flickor gifta och all mat uppäten.
-Svenskt ordspråk
%d bloggare gillar detta: