Helgrillad fläskkarré med smörstekta kantareller, palsternackspuré och ugnsbakad potatis med morötter
2012-08-25- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:30 h
Related Recipes:
En riktigt höjdar middag vart det idag med en svensk karré som jag helgrillade på indirekt värme, till den serverade jag smarriga kantareller som jag fräst i rikligt med smör lite vitlök och rosmarin.
En palsternackspuré som ger rätten lite skön sötma och morötter och potatis som bakades i ugnen, som min äldsta son sa ”en rätt från 1700 talet förutom potatisen” och det stämmer rätt bra.
Helgrillad karré
– 1,2 kg Karré
– Salt
– Svartpeppar
– Lökpulver
– Rosmarin
1. Häll kryddorna på och gnid in dom i köttet
2. Lägg köttet i varm grill på indirekt värme
3. Stoppa i en termometer och låt köttet bli ca 70°
4. Låt vila i några minuter och skiva upp
Palsternackspuré
– 500 gr Palsternacka (skalad och i bitar)
– 50 gr Smör
– 0,5 dl Grädde
– 1 dl Mjölk
– Salt
– Vitpeppar
1. Koka palsternackan riktigt mjuk i vatten
2. När den är mjuk häll bort vattnet och lägg i 25 gr smör, grädde och mjölk
3. Pressa och vispa det till ett mos
4. Använd en finmaskig sil att pressa moset igenom så att det blir en puré
5. Lägg sedan i det resterande smöret och vispa försiktigt
6. smaka sedan av med salt och peppar
Vitlöksdoftande smörstekta kantareller
Ugnsbakad potatis med norötter
– 800 gr Potatis (tvättad och i bitar)
– 800 gr Morötter (sklalad och delad längs med)
– Olja
– Salt
1. Lägg morötter och potatis på en plåt med lite olja
2. Ställ det i ugnen på 220° i ca 25 – 30minuter
3. När dom fått färg och är klara ta ut och häll lite olja och salt på
4. Vänd försiktigt och servera