Loader

Helgrillad kyckling med grönsaker i ölsky och salviarostad potatis

2012-07-07
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 1:30 h
  • Ready In: 2:00 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så kunde jag inte motstå den hela kycklingen som var producerad i närheten av där vi bor, hemma så brydde jag inte mig om att dela den utan lät den bli grillad hel under locket på grillen i maklig takt.

Helgrilad kyckling med grönsaker i ölsky

– 2st Hela kycklingar eller kvartar av kyckling
– 3st Morötter skalade och skivade
– 3st Lökar från knippe i bitar
– 1st Grön paprika i bitar
– 100gram Champinjoner i bitar
– Rapsolja
– Salt
– Vitpeppar
– Flytande honung
– 1,5 dl öl

1. Lägg grönsakerna i botten på en form, häll på lite olja och salt.
2. Gnid in kycklingen med olja, salt och peppar
3. Lägg dom på grönsakerna och ställ ut allt på grillen på indirekt värme.
4. Stoppa i en termometer och stäng locket.
5. Låt kycklingen stå tills den når 70° då häller man på ölen och penslar kycklingen med en blandning av lite honung, salt och olja
6. När kycklingen når 80° är den klar
7. Dela kycklingen i bitar (om du inte använder färdiga kvartar) och lägg upp dem på ett fat, lägg grönsakerna i ölsky i en skål… Servera

Salviarostad potatis

– 800gram potatis tvättad och i bitar
– Salvia blad
– Salt
– Olivolja

1. Olja en plåt och lägg potatisen samt salvia bladen på den, ställ dom sedan i ugnen på 220° i ca 25 minuter
2. När dom fått färg och är klara ta ut potatisen
3. Vänd allt försiktigt och salta och slå på lite olja
4. Smaka av och servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
    -Robert Lynd
    %d bloggare gillar detta: