Helstekt kotlettrad med kappa och en tomat -äpplegräddsky samt klyftpotatis med morötter
2013-03-03- Servings: 6-8
- Prep Time: 35m
- Cook Time: 1:30 h
- Ready In: 2:05 h
Related Recipes:
En fläskkotlett där kappan med fett sitter kvar som får gå i ugnen med lite äpple, tomat och lök, i slutet får den gå med lite grädde också som bildar en härlig sky till.
Ingredients
- 1/2 Fläskkotlett med kappa (skåra ett rutmönster kappan)
- Knippe färsk basilika (hackad)
- 1 Äpple (utan kärnhus, klyftat)
- 2 st Tomater (tärnade)
- 1/2 st Lök (i klyftor)
- 2 dl Grädde
- 900 gr Potatis (klyftade)
- 400 gr Morötter (i bitar)
- Rapsolja
- Svart peppar
- Salt
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° Lägg kotletten i en ugnsform och gnid in den med basilikan, svart peppar och salt, lägg sedan äpple, tomat och lök runt, ställ den långt ner i ugnen i ca 1h 35 minuter
Step 2
Lägg upp potatisen med morötterna på en plåt med lite olja i, ställ in den i ugnen när det återstår sa 30 minuter, slå samtidigt på grädden runt köttet.
Step 3
När köttet nått 68° -70° ta ut det och låt det vila ca 5 - 10 minuter innan det skivas, samtidigt som potatisen blir klar i ugnen.
Step 4
Servera allt tillsammans snyggt upplagt, och gärna med en god sallad till