Loader

Helstekt röksmakande biff med vitlöksdoftande rotsaker och svärtad romansallad

2014-12-13
  • Servings: 5
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:20 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Texas styled slow cocked beef, beans and chili stew with pan bread

  • Latinamerikansk högrevsgryta med vita bönor, zucchini och nystekt pannbröd

  • Power Meet inspired grilled chicken with roasted sweet potatoes and a lovely cornsalsa

Ett trevligt recept där biffen masseras med ett rökt paprikasmör och serveras med potatis och morötter som får gosa i ugnen med smör och vitlök, allt toppar vi sedan med rostade cashewnötter och romansallad som vi steker hårt olja och smaksätts med lite olja.

Ingredients

  • 1 kg Biff
  • 500 gr Avlång delikatess potatis (delad längs med)
  • 500 gr Skalade morötter ( Delad i bitar som potatisen)
  • 1 st Gul lök (Klyftad)
  • 1 st Solo vitlök
  • 250 gr Smör
  • 2 msk Rökt paprika pulver
  • Salt
  • Svart peppar
  • 150 gr Romansallad (strimla cm tjockt)
  • 1 - 2 msk Flytande honung
  • 100 gr Caschewnötter
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200°

Step 2

Lägg potatisen, morötterna och löken i en stor ugnsform, pressa vitlöken över och klicka ut 100gr smör ovanpå, ställ in i ugnen i 15 minuter.

Step 3

Blanda ihop 150 gr smör med det rostade paprika pulvret, salt och svart peppar, massera sedan in smörblandningen i biffen ordentligt

Step 4

Lägg biffen i en panna som värmts till medelvärm, låt den bryna i några minuter på varje sida.

Step 5

Ta ut potatisen som stått i ugnen i ca 15 minuter, salta och vänd den, gör ett utrymme i mitten och lägg den brynta biffen där.

Step 6

Ställ tillbaka formen i ugnen med en termometer i biffen.

Step 7

När biffen nått 60° ta ut köttet och låt det vila i ca 10 minuter, stäng ugnen och låt potatisen stå i eftervärmen.

Step 8

Värm upp en panna och torr rosta caschewnötterna, de ska precis bara få lite färg.

Step 9

Ta ur nötterna och häll i olja i pannan, låt det bli riktigt varmt och lägg i romansalladen (försiktigt det skvätter rätt bra)

Step 10

Låt salladen få färg, ha sedan i honungen och låt det candera lite och ta ur pannan

Step 11

Ta ur potatisen och lägg upp den (spara smöret från botten) skiva köttet i 5 skivor och lägg upp det med romansalladen på, strö cashewnötterna runt och häll smöret från potatisen över..

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: