Helstekt Rostas på bädd av baconfräst bulgur samt bearnaisesås
2013-03-28- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
I kväll så tillagade jag en rostas som är nötkött av den inre muskeldelen av rostbiffen, rostas som är den näst möraste nötköttsdetaljen efter oxfilén är en riktigt prisvärd köttbit.
Här helsteker jag den långsamt i en panna på spisen och serverar den med ett läckert bulgur, samt en härlig bearnaisesås som jag har recept på redan i bloggen.
Ingredients
- 2 st Rostas
- Ört blandning (ta någon favorit)
- Salt
- Svartpeppar
- Smör
- 3 dl Bulgur (kokad efter anvisningarna)
- 140 gr Bacon (strimlat)
- 1 st Gul lök (hackad)
- 1 st Grön paprika (tärnad)
- 1 ask Cocktailtomater (skivade)
- Bearnaisesås enligt länken ovan (gör den först)
Method
Step 1
Koka bulguren först, krydda sedan rostas bitarna runt om med örtblandningen, salt och svart peppar
Step 2
Värm pannan som även bör ha ett lock på medelvärme, smält smöret och lägg i rostas bitarna.
Step 3
När du fått färg runt om lägg i lök och baconet, låt även det få lite färg och lägg sedan på locket.
Step 4
Dra ner värmen lite till och låt köttet bli klart under locket under ca 10 - 12 minuter, vänd köttet och baconet samt löken med jämna mellanrum.
Step 5
Ta ut köttet och låt det vila i minst 8 minuter, samtidigt som man lägger i en lite klick smör till i pannan med bacon och löken.
Step 6
När det smält lägg i paprika och tomaterna vänd lite försiktigt, lägg i bulguren och låt det bli varmt smaka av med salt och peppar
Step 7
Skiva köttet och lägg upp det på bulguren servera med bearnaisesåsen