Loader

Hemmagjord tortilla med grillad mexikansk kyckling, guacamole, färsk tomatsalsa och lite till

2012-08-09
  • Servings: 6
  • Prep Time: 50m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 1:40 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Kryddor, tortilla, guacemole och salsa allt har vi gjort själva idag, men nu ska man inte känna sig dum om man väljer att köpa något färdigt men läs gärna vad det innehåller först och titta på mina recept 😉 .

Taco är inte en krydda utan det står för spanska ’bunt’, ’kloss’ och är ett mexikanskt sätt att äta olika maträtter i ett bröd bakat på majs- eller vetemjöl. Principen bygger på att brödet fylls och äts för hand, så kallad plockmat

Ingredients

  • 6dl vetemjöl
  • 1tsk bakpulver
  • 0,5tsk salt
  • 2dl kallt vatten
  • 2msk majsolja eller annan vegetabilisk olja
  • ----------
  • 900gram Kycklingfilé (delad längs med)
  • 15ml Spiskummin
  • 15ml Mald koriander
  • 15ml Lökpulver
  • 15ml Vitlökspulver
  • 15ml Paprika pulver
  • Salt
  • 1dl Vatten
  • ----------
  • 4st Tomater hackade
  • 1st Gul lök hackad
  • 3cm Röd chili fint hackad
  • 10ml Vittvinsvinäger
  • 15ml Flytande honung
  • 10ml Rapsolja
  • Salt
  • Lite färsk koriander hackad
  • -----------
  • 3st avacados
  • 1st liten gul lök
  • Efter smak vitlök
  • 2st små tomater eller 1st stor
  • 1st citron juicen
  • 2cm Röd chili (kan tas bort om man vill ha en mer barnvänlig guacamole)
  • Salt

Method

Step 1

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke eller matberedare

Step 2

Tillsätt vatten och olja samt blanda ihop till en deg

Step 3

Dela degen i tolv bitar och forma till bullar,platta ut bullarna och kavla dem till tunna tortillas ca 15-20 cm i diameter

Step 4

Sätt på en eller flera stekpannor. När de är varma (lite över medelvärme) så gräddar du varje vetetortilla en minut på varje sida. Låt dem svalna mellan en eller två kökshanddukar

Step 5

Servera ljumma i en brödkorg inslagna i en kökshandduk

Step 6

-----------

Step 7

Blanda kummin, koriander, lökpulver, vitlökspulver, paprilka pulver och salt med vattnet och rör ut ordentligt

Step 8

Lägg kycklingen i en bunke och häll kryddorna över

Step 9

Vänd ordentligt så det finns kryddablandning på all kyckling

Step 10

Grilla färdigt

Step 11

Precis vid servering skiva upp den tunt..

Step 12

----------

Step 13

Blanda lök, tomat och chili

Step 14

Rör ihop först honung med vinäger och ha sedan i olja och rör ordentligt

Step 15

Häll allt över grönsakerna och vänd ordentligt

Step 16

Lägg i koriander och smaka av med salt

Step 17

-----------

Step 18

Gör bitar av avacados, tomat och lök, lägg sedan i en mixer

Step 19

Kör sedan allt tills du får en kräm.

Step 20

Smaka av med salt

Övrigt

– Yoghurt/Creme fraiche
– Skivad banan (vet att det är lite speciellt men mycket gott)
– Grillad lök
– Grillad paprika
– Salladsmix
– Riven ost

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: