Het köttfärssoppa värmande en kulen höst
2012-10-29- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 10
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 2:00 h
- Ready In: 2:20 h
Related Recipes:
Idag så har jag lagar en riktig höstsoppa med lite trevlig hetta och mycket smak, basen har varit köttfärs och den har fått en lite Texas stil. I soppan hittar man även en del bönor som mättar bra, till soppan serverade jag inlagd jalapeno och fefferoni samt ett gott bröd.
Dagens recept vart för lite fler men det går utmärkt att frysa in och spara till fler höstdagar..
Ingredients
- 1 kg Köttfärs
- 2 st Gula lökar (finhackad)
- 1 st Röd chili (finhackad)
- 5 st Tomater (fintärnade)
- 30 ml Tomatpuré
- Spiskummin
- Torkad koriander
- 1 dl Köttfond
- 1/4 dl Farinsocker
- 1 st Vitlök solo (pressad)
- 15 ml Vittvinsvinäger
- 1 dl Röttvin
- 45 ml Maizena
- 2 st Gröna paprikor (tärnas smått)
- 1 brk Kidney bönor (skölj av dom och låt det rinna av ordentligt)
- 1 brk Svarta bönor (skölj av dom och låt det rinna av ordentligt)
- 1 dl spad av Inlagd Jalapeneo
- 1,5 l Vatten
Method
Step 1
Börja med att steka färsen med spiskummin samt koriander och dela den ordentligt, lägg den sedan i en väl tilltagen gryta.
Step 2
Sedan så steker man löken tillsamans med tomatpurén och lägger det i gryttan, koka ur pannan med lite av vattnet som man häller i grytan.
Step 3
Lägg i vitlök, chilin, tomater, fond, farinsocker, vinäger och vatten, salta/peppra lite och sätt på ett lock och låt det puttra i ca 1,5h
Step 4
Sedan ska man reda av soppan med lite maizena utrört i vatten, slå sedan på vinet och 1 dl av spadet från den inlagda jalapenosen och låt det koka upp
Step 5
Lägg i bönor samt paprika, smaka av och servera med tillbehör som feferoni, jalapenos och bröd