Het rödvinssås
2012-07-14- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Tillbehör
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 1:10 h
- Ready In: 1:30 h
Related Recipes:
En lite kryddigare rödvinssås som passar till det mesta som man vill ha en läcker rödvinssås till, jag använder inte fond eller buljong utan låter det koka med grönsaker istället och har man någon paryr från köttet glöm inte att lägga i dem också.
Ingredients
- (Paryrer/putset från köttet)
- 2 st Tomater (i bitar)
- 1 st Gul lök (i bitar)
- 2 st Stänger blekselleri (i bitar)
- 2 st Morötter (i bitar)
- 3 cm Röd Chili (i bitar)
- 20 ml Tomatpuré
- 3 dl Rött vin
- 3 dl Grädde
- 15 ml Maizena
- 1,5 L Vatten (i omgångar)
- Smör
- Salt
Method
Step 1
Fräs paryrer i lite smör och lägg sedan ner löken, morötter och selleri
Step 2
När det börjat mjukna och fått färg lägg i tomat och chili, låt det också mjukna lite
Step 3
Lägg i tomatpurén och fräs så att det får en mörkare färg vänd hela tiden så att det inte blir bränt
Step 4
Slå på vinet och låt det koka upp, slå då på 5dl vatten
Step 5
Låt allt stå och puttra
Step 6
Fyll på med resten av vattnet i omgångar och när allt vatten är använt låt det koka ner så att du har ca 3dl vätska kvar.
Step 7
Sila ur allt och häll tillbaka det i en kastrull, häll på grädden och låt det koka upp
Step 8
Red med maizenan utrörd i lite vatten
Step 9
Salta och smaka av