Loader

Hickory grillade BBQ marinerade tjocka revben med en het paprika och tomatsalsa

2014-05-04
  • Servings: 6
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:25 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Jag fick en rolig present här om dagen en påse med innehållande resterna från tillverkningen av trumstockar från en av världens ledande trumstockstillverkare – Wincent Drumsticks i Gränna.

Dessa görs av hickoryträ som funkar perfekt för att få den härliga röksmaken på maten, som i detta fall var ett läcker BBQ marinerat revben som serveras med en lite hetare Salsa

Jag rostade potatis till men man kan hitta på något annat spännande till

Ingredients

  • 2 kg Knäckta revben (skivad i bitar)
  • 3 dl Chilisås
  • 0,5 dl senap
  • 15 ml Vittvinsvinäger
  • 1 st Vitlök solo (pressad)
  • 30 ml Flytande honung
  • 0,5 dl Vatten
  • 15 ml Olja
  • 1 st Röd chili
  • 2 st Tomater (tärnade)
  • 1 dl Inlagd paprika (tärnad)
  • 1 st Grön paprika (tärnad)
  • 30 ml Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 nävar Hickory spån
  • 3 st Gula lökar (skalade)

Method

Step 1

Lägg hickoryspånen i blöt och tänd sedan grillen

Step 2

Blanda chilisås, senap, vinäger, vitlök, honung, vatten, olja och några cm finhackad chili, rör ihop allt ordentlgt

Step 3

Lägg sedan i revbenen i marinaden

Step 4

Sedan blandar man tomat, färsk och inlagd paprika, olivolja, salt, svart peppar och finhackad chili efter smak

Step 5

Lägg glöden på ena sidan i grillen och en aluminium form på sidan utan glöd, sätt på gallret och låt gallret bli varmt.

Step 6

Lägg revbenen och löken på sidan där du inte har glöd, lägg den blöta hickoryn på glöden och stäng locket, dra ner luftflödet något så att det inte blir för varmt.

Step 7

Låt det ligga under locket i ca 25 - 30 minuter, vänd revbenen och pensla med marinaden, stäng locket och låt det vara på i ca 15 minuter till.

Step 8

Servera sedan revbenen med salsan, löken som du delar, potatisen eller det du valt att servera till samt gärna en rejäl grönsallad.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Maten kan ha en viss bismak av KÄRLEK!!
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: