Hickory grillade BBQ marinerade tjocka revben med en het paprika och tomatsalsa
2014-05-04- Cuisine: Amerikanskt
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:25 h
Related Recipes:
Jag fick en rolig present här om dagen en påse med innehållande resterna från tillverkningen av trumstockar från en av världens ledande trumstockstillverkare – Wincent Drumsticks i Gränna.
Dessa görs av hickoryträ som funkar perfekt för att få den härliga röksmaken på maten, som i detta fall var ett läcker BBQ marinerat revben som serveras med en lite hetare Salsa
Jag rostade potatis till men man kan hitta på något annat spännande till
Ingredients
- 2 kg Knäckta revben (skivad i bitar)
- 3 dl Chilisås
- 0,5 dl senap
- 15 ml Vittvinsvinäger
- 1 st Vitlök solo (pressad)
- 30 ml Flytande honung
- 0,5 dl Vatten
- 15 ml Olja
- 1 st Röd chili
- 2 st Tomater (tärnade)
- 1 dl Inlagd paprika (tärnad)
- 1 st Grön paprika (tärnad)
- 30 ml Olivolja
- Salt
- Svartpeppar
- 2 nävar Hickory spån
- 3 st Gula lökar (skalade)
Method
Step 1
Lägg hickoryspånen i blöt och tänd sedan grillen
Step 2
Blanda chilisås, senap, vinäger, vitlök, honung, vatten, olja och några cm finhackad chili, rör ihop allt ordentlgt
Step 3
Lägg sedan i revbenen i marinaden
Step 4
Sedan blandar man tomat, färsk och inlagd paprika, olivolja, salt, svart peppar och finhackad chili efter smak
Step 5
Lägg glöden på ena sidan i grillen och en aluminium form på sidan utan glöd, sätt på gallret och låt gallret bli varmt.
Step 6
Lägg revbenen och löken på sidan där du inte har glöd, lägg den blöta hickoryn på glöden och stäng locket, dra ner luftflödet något så att det inte blir för varmt.
Step 7
Låt det ligga under locket i ca 25 - 30 minuter, vänd revbenen och pensla med marinaden, stäng locket och låt det vara på i ca 15 minuter till.
Step 8
Servera sedan revbenen med salsan, löken som du delar, potatisen eller det du valt att servera till samt gärna en rejäl grönsallad.