Honung och vinäger marinerade tjocka revben med rostad potatis och rödbeta på salladsbotten
2012-09-21- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:15 h
Related Recipes:
Sött och syrligt i marinaden sätter smaken på revbenen som sedan serveras med rostad potatis och rödbeta som ligger på en salladsbädd, smaskigt och gott samt dagens önskemål från dotterns som ville ha tjocka revben.
Ingredients
- 1,6 kg Tjocka revben (delade i bitar)
- 15 ml Flytande honung
- 15 ml Vittvinsvinäger
- 15 ml Rapsolja
- Salt
- Svart peppar
- Färsk timjan
- 800 gr Potatis (i bitar)
- 600 gr Rödbetot (förvälda och skalade sedan i bitar)
- 100 gr Babyspenat
- 1 st Morot(skalad och grovriven)
- 1 st Granat äpple (fröna bara)
- Äppelmos gärna hemagjord
Method
Step 1
Blanda honung, vinäger och olja med salt samt peppar, häll det över revbenen på en plåt och jobba in marinaden i revbenen.
Step 2
Lägg timjan mellan revbenen och ställ in plåten lågt ner i ugnen på 180°
Step 3
När köttet stått i ugnen i ca 30 minuter ställer man in potatis och rödbetorna i ugnen på en plåt, höj sedan värmen i ugnen till 220° och låt det rotsaker och revben gå klart i ca 25 minuter
Step 4
Blanda spenat, morötter och granat äpple till en sallad
Step 5
När potatisen och rödbetorna är klara är revbenen det också, slå lite olja på rotsakerna samt salta för att sedan servera med salladen och skyn från revbenen samt äppelmos.