Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.
2017-06-24- Cuisine: Klimatsmart, Medelhavet, Nyttigt, Svenskt
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Lax på grillen blir fantastiskt gott och känns alltid lite lyxigt även om det blivit lite mera vardagsmat över laxen, idag bjuder jag på ett härligt somrigt grillrecept som passar perfekt både till fest och vardag.
Laxen penslar vi med en härlig honungsglace som är smaksatt med vitlök, chili och lite tomatpuré, fetaostsalladen med lök och tomat är läckert syrligt och passar utmärkt till den söta glacen på laxen.
Ingredients
- 4 st Laxfilé bitar med skinn
- 1,5 msk Honung
- 1,5 msk Tomatpuré
- 1 st Vitlöksklyfta (pressade)
- 1 cm Chili (finhackad)
- 1 st Rödlök (tunt skuren i halvmånar)
- 250 gr Cocktailtomater (delade)
- 0,5 dl Färsk dill (hackad)
- 125 gr Fetaost
- 3 msk Rapsolja
- 2 msk Vittvinsvinäger
- Salt
- Svartpeppar
- 500 gr Färskpotatis
Method
Step 1
Börja med salladen så den får dra lite, ta fram en skål och lägg i tomaterna, dill samt rödlöken, vänd försiktigt i rapsoljan samt vinäger smaka av med salt och svartpeppar.
Step 2
Tänd grillen och sätt på potatisen (häll av vattnet när den är klar)
Step 3
Blanda honungen med tomatpuré, vitlök och chilin
Step 4
Torka laxen salta och peppra den, pensla på honungsglacen.
Step 5
När grillen fått fin glöd lägg på laxen med skinnsidan neråt, sätt på ett lock och låt den vara i ca 8 minuter.
Step 6
När laxen är klar ta bort den från värmen, krossa potatisen (den fångar bättre upp smakerna från lax och sallad så) lägg laxen på och toppa med fetaostsalladen.
Step 7
Smaklig måltid.