Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd
2017-06-18- Cuisine: Klimatsmart, Svenskt
- Course: Huvudrätt, Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 40m
Related Recipes:
På sommaren är det härligt med en enkel och god sallad som inte tar för lång tid att göra, denna bjöd jag mina två äldsta söner på ute på altanen en varm sommarkväll nyligen.
Salladen är ordentligt dressad med en syrlig vinägrett som vi vänder salladen i ordentligt, till detta steker vi halloumi läckert gyllene tillsammans med valnötter som toppas med lite honung på slutet. För enkelhetens skull bjöd jag även på ett lika enkelt vitlöksbröd som passar bra till, men man kan lika gärna steka lite krutonger till eller något annat smarrigt.
Ingredients
- 1 st Romansalladshuvud (strimlat)
- 2 st Salladslökar (skivade)
- 250 gr Cocktailtomater (delade)
- 1 st röd Spetspaprika (skivad)
- 2 st Avocado (tärnad)
- 5 msk Rapsolja
- 4 msk Vittvinsvinäger
- 2 msk Senap
- 2 st Halloumi (tärnade)
- 2 dl Valnötter
- 2 msk Honung
- 3 st Vitlöksklyftor
- 100 gr Smör
- 4 st Små förbakade baguetter
- Svartpeppar
- Salt
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200°
Step 2
Använd en stor bunke och häll i vittvinsvinäger, rapsoljan och senap, blanda smaka av med salt samt svartpeppar
Step 3
Lägg i samtliga grönsaker och vänd försiktigt tills allt är ordentligt indränkt i dressingen
Step 4
Värm en panna med lite olja i, lägg i halloumin och stek den tills den börjar få färg, lägg i valnötterna som får steka med lite, ta av pannan och lägg i honungen vänd försiktigt så den smälter över allt
Step 5
Värm smöret så det mjuknar lite, blanda med vitlöken och lite salt. Lägg baguetterna på en plåt och skär skåror nästan ner i botten, fördela smöret över alla baguetter och tryck ner lite i skårorna.
Step 6
Ställ in plåten i ugnen ca 10 minuter eller tills de fått fin färg och är krispiga.
Step 7
Lägg sedan upp salladen på ett fat, lägg halloumi och valnötterna ovanpå och servera allt med det varma vitlöksbrödet.