Loader

Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

2017-06-18
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 40m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

På sommaren är det härligt med en enkel och god sallad som inte tar för lång tid att göra, denna bjöd jag mina två äldsta söner på ute på altanen en varm sommarkväll nyligen.

Salladen är ordentligt dressad med en syrlig vinägrett som vi vänder salladen i ordentligt, till detta steker vi halloumi läckert gyllene tillsammans med valnötter som toppas med lite honung på slutet. För enkelhetens skull bjöd jag även på ett lika enkelt vitlöksbröd som passar bra till, men man kan lika gärna steka lite krutonger till eller något annat smarrigt.

Ingredients

  • 1 st Romansalladshuvud (strimlat)
  • 2 st Salladslökar (skivade)
  • 250 gr Cocktailtomater (delade)
  • 1 st röd Spetspaprika (skivad)
  • 2 st Avocado (tärnad)
  • 5 msk Rapsolja
  • 4 msk Vittvinsvinäger
  • 2 msk Senap
  • 2 st Halloumi (tärnade)
  • 2 dl Valnötter
  • 2 msk Honung
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 100 gr Smör
  • 4 st Små förbakade baguetter
  • Svartpeppar
  • Salt

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200°

Step 2

Använd en stor bunke och häll i vittvinsvinäger, rapsoljan och senap, blanda smaka av med salt samt svartpeppar

Step 3

Lägg i samtliga grönsaker och vänd försiktigt tills allt är ordentligt indränkt i dressingen

Step 4

Värm en panna med lite olja i, lägg i halloumin och stek den tills den börjar få färg, lägg i valnötterna som får steka med lite, ta av pannan och lägg i honungen vänd försiktigt så den smälter över allt

Step 5

Värm smöret så det mjuknar lite, blanda med vitlöken och lite salt. Lägg baguetterna på en plåt och skär skåror nästan ner i botten, fördela smöret över alla baguetter och tryck ner lite i skårorna.

Step 6

Ställ in plåten i ugnen ca 10 minuter eller tills de fått fin färg och är krispiga.

Step 7

Lägg sedan upp salladen på ett fat, lägg halloumi och valnötterna ovanpå och servera allt med det varma vitlöksbrödet.

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
    -Italiensk ordspråk
    %d bloggare gillar detta: