Husets egen Chil con Carne
2013-01-02- Servings: 10
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Chili con Carne är en riktig klassiker som det finns massor av roliga varianter på, personligen tycker jag att många gör den lite för söt.
Här är mitt ”vardags” recept på chili där jag använder köttfärs och inte helt kött, lite av hemligheten ligger i att det ska koka en stund och bli mustigt.
Ingredients
- 1 kg Köttfärs
- 1 st Gul lök (hackad lite grovt)
- 3 st Vitlöksklyftor (hackad)
- Röd chili efter smak (hackad)
- 1 brk Vita bönor i tomatsås
- 1 brk Svarta bönor
- 5 dl Vatten
- 20 ml Tomatpuré
- 4 st Tomater (tärnade)
- Svartpeppar
- Spiskummin
- Koriander torkad
- Rapsolja
- Servera gärna med ris och lite bröd
Method
Step 1
Fräs köttfärsen i lite olja den ska få lite färg innan man tillsätter chili samt vit och gul löken
Step 2
Lägg i tomatpurén och tomater krydda med salt, spiskummin, koriander samt peppar, slå sedan på vattnet och låt det puttra ihop i ca 25 - 30 minuter. Börja koka ris o du vill servera det till
Step 3
När chilin kokat ihop slår man på vita och svarta bönorna, låt det koka upp och smaka sedan av ordentligt
Step 4
Lägg upp och servera din läckra chili med dina tillbehör