Husets egna chiligryta på högrev smaksatt med kakao och chorizo
2014-02-01- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 2:30 h
- Ready In: 2:50 h
Related Recipes:
En riktig chili con carne är gjord på helt kött som får koka länge så det går sönder, här är min variant gjord på högrev som får koka under några timmar innan slut klämmen.
Den här grytan med kakao ger en riktigt mustig rätt som smakar fantastiskt, servera med ris, en läcker sallad och gott bröd
Ingredients
- 1,5 kg högrev (cm stora tärningar)
- 1 st Gul lök (tärnad)
- 3 st Vitlöksklyftor (tärnad)
- 0,5 - 1 st Röd chili efter smak
- 40 ml Paprika pulver
- 30 ml Koriander
- 30 ml Spiskummin
- 30 ml Kakao
- 1 brk Hela tomater i tomatsås
- 2 - 3 L Vatten
- 1 brk Vita bönor i tomatsås
- Salt
- 200 gr Chorizo korv (skivad)
- 1 st Grön Paprika (tärnad)
- Rapsolja
- 6 portioner Ris
- Gott bröd
Method
Step 1
Börja med att att fräsa köttet i lite olja i en kastrull, när köttet har fått lite färg lägg i vitlök, lök, chilin, kryddorna, kakao och tomaterna i tomat juic
Step 2
Fyll på med rejält med vatten och låt det puttra i ca 1,5 - 2 timmar, fyll på med vatten hela tiden så det inte blir torrt och bränner.
Step 3
Koka 6 portioner ris efter instruktioner på förpackningen
Step 4
När köttet faller isär ordentligt koka ner vätskan så det precis täcker köttet, lägg i paprikan, chorizo korven och de vita bönorna
Step 5
Låt allt få ett uppkok och servera med ris, bröd och en sallad